• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Charter uçuşlarını canlandıran gelişme

Charter uçuşlarını canlandıran gelişme
Nisan ayında 3 bin İsraillinin Antalya'da tatil yapacağı hesaplanıyor. Talepte sürpriz canlanma, charter uçuşlarının artırılmasına yol açtı...

CHARTER UÇUŞLARI CANLANDIRAN GELİŞME

Nisan ayında 3 bin İsraillinin Antalya'da tatil yapacağı hesaplanıyor. Talepte sürpriz canlanma, charter uçuşlarının artırılmasına yol açtı...

Türkiye ile İsrail arasındaki ciddi siyasi kriz nedeniyle Türkiye’de tatil yapmaktan kaçınan İsrailli turistlerde sürpriz bir canlanma yaşanıyor. Nisan ayında 3 bin İsrailli turistin Antalya’da tatil yapmaları bekleniyor.
 
İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, Nisan ayında Antalya’yı ziyaret edecek olan İsraillilerin sayısının 3 bini bulacağı tahminine yer verdiği haberinde “İsraillilerin Türkiye’ye dönmeye başladığı yönünde yeni işaretler var” diye yazdı ve “yoğun talep” üzerine Türk charter şirketlerinin, İsrail’de bu aydaki Pesah tatili sırasında uçuşlarının sayısını iki kat arttırdıklarına dikkat çekti.
 
Charter şirketlerinin bu ay için Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havaalanı ile Antalya arasında ilk başta 10 uçuş planladıklarını ancak bu sayıyı 20’ye çıkarttıklarını kaydeden gazete, sürpriz canlanmaya rağmen turist sayısının halen kriz öncesi rakamın çok altında olduğunu da belirtti.
 
Haberde Türkiye’de ağır eleştirilere yol açan Gazze Operasyonu öncesi 2008 yılında 560 bin İsrailli turistin Türkiye’yi ziyaret ettiği anımsatılırken, ilişkilerin bozulmasından sonra, İsraillilerin aniden Türkiye’ye yönelik rezervasyon yapmaktan vazgeçmelerinin tur operatörlerini çok olumsuz etkilediği, geçen Eylül ayında da talep yokluğu nedeniyle charter uçuşlarının tümüyle durdurulduğu ifade edildi.
 
Haaretz’e konuşan, İsrail’de başlıca Türk charter şirketlerinin temsilciliğini yapan KTA International şirketinin CEO’su Shai Pardo, Nisan turistlerinin çoğunun Arap veya Rus kökenli olduklarına dikkat çekerken “Yüksek talep bizi şaşırttı ek uçuşlar ayarladık. Ancak asıl önemlisi, Pesah tatilinden sonra ayın geri kalan kısmında talep olup olmayacağı” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim