• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Chevrolet Türkiye gözü üçüncülüğe dikti

Chevrolet Türkiye gözü üçüncülüğe dikti
General Motors bünyesinde birlikte hareket ettikleri Opel'le yollarını ayırdıktan sonra geçen yıl 18 binin üzerinde satış gerçekleştiren Chevrolet Türkiye, gözünü Avrupa üçüncülüğüne dikti.

30 bin Chevrolet satıp Avrupa üçüncüsü olacağız

General Motors bünyesinde birlikte hareket ettikleri Opel'le yollarını ayırdıktan sonra geçen yıl 18 binin üzerinde satış gerçekleştiren Chevrolet Türkiye, gözünü Avrupa üçüncülüğüne dikti.

Şirket, bu hedefe ulaşmak için yıl sonuna kadar 5 modeli Türkiye pazarında yola çıkarmaya hazırlanıyor. Markanın Rusya operasyonundan Türkiye'ye atanan Genel Müdür Tolga Atmaca, yıl sonunda satışların 30 bine çıkabileceğini belirterek, "Avrupa'da böylece İtalya ve Almanya'nın ardından en çok Chevrolet satılan üçüncü ülke olacağız. Fransa'yı ve krizde satışları düşen İspanya'yı geride bırakırız. Yıl sonunda 25 bin garanti, 30 bine ulaşmak mümkün." dedi.

Otomotiv pazarının bu yıl 900 bine ulaşmasının zor olduğunu ama gelecek yıl kesin ulaşacağını kaydeden Atmaca, bu büyük pazar içinde ilk 10 marka arasında kalmak için tüm ürün gamını Türkiye'de satışa çıkarmak istediklerini söyledi. Türkiye pazarında Cruze ve Captiva ile önemli bir ivme yakaladıklarını anlatan Atmaca, yeni modellerle büyümeye geçeceklerini belirterek şunları söyledi: "Temmuz ayında 5 kapılı Cruze, 4 ve 5 kapılı Aveo modellerini pazara sunacağız. Eylülde 170 bin lira fiyat etiketine sahip Amerikan Camaro'yu getireceğiz. 3 ayda 50 adet satarız diyorduk, 100 talep geldi. Ekimde 7 koltuklu Orlando ve Aveo dizel motorlar yola çıkacak. 2012'de ise süper spor Corvette ve elektrikli Volt ithal edilecek. ABD'de bir showroom'da olan Chevrolet'lerin yüzde 80'i Türkiye'de de olacak." Tolga Atmaca, Camaro'nun 12 bayide satışa çıkacağını, beklenenin üstünde talep karşısında 'Keşke kapora isteseydik' dediklerini dile getirdi. 6.2 litrelik motoru bulunan Camaro'nın sadece yıllık Motorlu Taşıtlar Vergisi 15 bin 820 lira tutuyor.

Chevrolet'nin çok satanlarından biri olan Captiva, Avrupa'da 2.2 litrelik yeni versiyonla yola çıkıyor. Türkiye'de halen 2 litrelik önceki modelin satıldığını belirten Atmaca, Türkiye'nin vergi dilimi nedeniyle yeni Captiva'ya 2 litrelik motor uygulanması konusunda çalıştıklarını söyledi. Atmaca, "Türkiye'deki gücümüz Chevrolet için çok önemli. Geçen yıl 5 bin Captiva satmıştık, bu yıl 7-8 bin adetlere ulaşırız. Chevrolet de bu pazarı kaybetmek istemiyor. 2.0 litre motorlu Captiva, Şubat 2012'de satışa sunulacak." diye konuştu.

AVEO FİYATLARI KIRACAK

Chevrolet'nin B segmentindeki modeli Aveo, yenilendi. Tamamen değişen, sportif bir ön görünüme kavuşan otomobil, daha verimli, daha ekonomik motorlara sahip oldu. Alt donanımdan itibaren hız sabitleyici. ESP gibi ekipmanların standart olacağı yeni Aveo, 4 ve 5 kapılı olarak gelecek aydan itibaren yollarda olacak. Rekabetçi bir fiyatla satışa sunulması beklenen Aveo'da 86 beygir gücünde 1.2 lt ve 100 beygir gücünde 1.4 lt iki benzinli motor ile 1.3 lt'lik iki farklı dizel motor seçeneği bulunuyor. Yeni Aveo'nun, parlak siyah, metalik gri ve mavi renklerle tasarlanmış iç mekânı, entegre müzik sistemi, Bluetooth, USB çıkışı, aux-in özellikleri bulunuyor. Amerika'da Chevrolet Sonic adıyla satılacak yeni Aveo'nun dizel motor seçenekleri ekim ayında Türkiye'de olacak. Tolga Atmaca, bu yıl 3 bin Aveo satışı beklediklerini belirterek, "Aveo'nun pazara girmesiyle birlikte ağustos ayında B sınıfında ciddi fiyat rekabeti yaşanacak." dedi.

Devletin otodan aldığı ÖTV geliri yüzde 77 arttı

Yılın ilk 5 ayında 340 bine ulaşan otomotiv satışları devletin vergi gelirlerini artırdı. Otomobilde yüzde 37'den başlayan ticaride yüzde 10'a ulaşan Özel Tüketim Vergisi gelirleri, ocak-mayıs döneminde geçen yıla göre yüzde 77,1 oranında arttı. Söz konusu dönemde otomotiv pazarındaki artış ise yüzde 56 civarında idi. Sektör uzmanları, vergi gelirindeki artış oranının satılan araç sayısındaki artıştan yüksek olmasını, araç fiyatlarındaki değişime bağlıyor. Otomobil fiyatları, dövizdeki artışa da bağlı olarak geçen yıla göre yüzde 12-15 oranında zamlandı. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, motorlu taşıtlardan geçen yıl ilk 5 ayda alınan 1 milyar 797 milyon 709 bin lira ÖTV geliri, bu yıl aynı dönemde 3 milyar 183 milyon 866 bin lira olarak gerçekleşti. Böylece, motorlu taşıtlardan Hazine'ye 1 milyar 386 milyon 157 bin lira daha fazla ÖTV geliri girdi. Böylece 2011 bütçesinde motorlu taşıtlardan öngörülen 6 milyar 29 milyon 159 bin liralık ÖTV gelirinin de yüzde 52,8'lik bölümü 5 ayda tahsil edilmiş oldu. İlk 5 aydaki Motorlu Taşıtlar Vergisi geliri ise 2 milyar 778 milyon 307 bin lira oldu. Hazine'nin gelirleri arasında ilk 5 ayda 38,2 milyar liralık para cezaları ilk sırayı alırken Özel Tüketim Vergisi gelirlerinden 23,6 milyar lira, Özel İletişim Vergisi'nden 1,7 milyar lira, harçlardan 3,7 milyar lira gelir elde edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim