• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Chevrolet ve Opel birbirlerinin rakibi oldu

Chevrolet ve Opel birbirlerinin rakibi oldu
Amerikan General Motors’un (GM) bünyesinde yer alan, geçen yıl Türkiye’de organizasyonlarını ayıran Opel ve Chevrolet, birbirlerinin en büyük rakibi oldu.

CHEVROLET'İN GÖZÜ OPEL'İN YERİNDE

Amerikan General Motors’un (GM) bünyesinde yer alan, geçen yıl Türkiye’de organizasyonlarını ayıran Opel ve Chevrolet, birbirlerinin en büyük rakibi oldu.

Paris Fuarı’na 4 iddialı yeni modelle damgasını vuran Chevrolet’in Türkiye Genel Müdürü Murat Aydın, bu yıl sonunda Honda’yı geride bırakarak otomobil satışlarında 9’uncu sıraya yerleştiklerini belirterek, “Yeni modellerle 2011’de Peugeot’yu, 2012 yılında ise Opel’i geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ağustosta 3 model geliyor

Fuarda tanıtılan yeni Aveo, Cruze hatchback ve Orlanda’nın 2012 model yılı olarak önümüzdeki yıl ağustos ayında satışa sunulacağını söyleyen Aydın, şöyle konuştu: “Özellikle yeni Aveo’nun fuarda tanıtılan hatchback ve önümüzdeki yıl vitrine çıkacak sedan versiyonu bizim en önemli silahımız olacak. Talep patlaması yaşanan Cruze modelimizin fuarda tanıtılan hatchback versiyonu da yine sınıfının en iddialı modellerinden biri olacak. Biz bu yıl 18 bin, önümüzdeki yıl ise ikinci yarıda devreye girecek bu modellerle 20 bin adetlik satışı aşmayı planlıyoruz.”

Captiva için motor istedi

Paris’te tanıtılan SUV modelleri yeni Captiva’yı ise Türkiye’ye ancak 2012 yılı başında getirebileceklerini belirten Aydın, “Sınıfının en çok satan aracı olan Captiva’nın Türkiye’deki en büyük avantajı 2 litrelik dizel otomatik motoruydu. Ama bu motor Euro 4 standartları olduğu için Chevrolet, yeni Captiva’da Euro 5 normunda 2.2 litre dizel motor geliştirmiş. Bu motor Türkiye’de vergi dezavantajından dolayı bize uymuyor. Bu yıl Avrupa’da satılan her 100 Chevrolet’in 13’ünü biz sattığımız için genel merkezde daha fazla söz hakkımız var. Bu yüzden 2 litrelik dizel motor için bastırıyoruz. Bu yüzden yeni Captiva’da 2 litrelik dizeli bekleyeceğiz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim