• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

China Rongsheng'in değeri yüzde 8 düştü

China Rongsheng'in değeri yüzde 8 düştü
Hong Kong'un en büyük halka açık gemi inşaatçısı China Rongsheng, net gelirlerinin yüzde 59 düşmesinin ardından yüzde 7.6 değer kaybetti.

Asya Borsaları'nda Çin etkisi devam ediyor. China Rongsheng Heavy Industries Group Holdings LTd.'ın beklentinin altında kazanç açıklamadı ve Avustralya'nın, Çin ekonomisindeki yavaşlamalara dair endişelerle emtia satışları tahminini aşağı çekmesi üzerine Asya borsaları ikinci gününde de düştü.

Hong Kong'un en büyük halka açık gemi inşaatçısı China Rongsheng, net gelirlerinin yüzde 59 düşmesinin ardından yüzde 7.6 değer kaybetti. Geely Automobile Holdings Ltd., Çin'deki otomobil satışlarının bu yıl hedefi tutturamayacağına ilişkin spekülasyon üzerine yüzde 5.1 düştü. Dünyanın en büyük maden şirketi BHP Billiton Ltd., vadeli bakır kontratlarının dün son 2 haftanın en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından yüzde 1.8 geriledi.

İnsanların başta düşünüldüğü kadar toz pembe olmadığını belirten Schroders Plc'nin Singapur'daki fon  yöneticilerinden Lee King Fuei, hâlen daha Avrupa ve ABD'de çözüm bekleyen yapısal sorunlar olduğunu söyledi. Lee King, ödenmeyen borçların artması ve bankaların kredi vermeyi sınırlaması hâlinde, Çin'deki büyümenin daha da yavaşlaması riskine dikkat çekti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 düşüşle 126.01 puana geriledi. Endeks bu yıl ABD'den gelen olumlu ekonomik verilerin Asya'daki ihracatların görünümünü iyileştirmesi üzerine yüzde 12 yükseldi.

Endekste en çok düşüş kaydeden 10 şirketin 8'i dün borsanın kapalı olduğu Japonya'dan oldu. Nikkei 225 Endeksi bugün yüzde 0.6 düştü. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi kayıplar ve kazançlar arasında gidip gelmesinin ardından yüzde 0.6 düşüş kaydetti.

Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.8, Avustralya'daki S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4, Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 ve Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 geriledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim