• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

CHP'den 'Mersin Limanı yatırım programına alınacak mı?' sorusu

CHP'den 'Mersin Limanı yatırım programına alınacak mı?' sorusu
Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Mersin'e yeni liman için yatırım planına alınıp alınamayacağını sordu ve MIP'ın yeni limanı engellediği iddialarını gündeme getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak Mersin’de yeni bir limanın yatırım programına alınmasına rağmen MIP'nin engellemesi sonucu durdurulduğu iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Mersin'e yeni liman için yatırım planına alınıp alınamayacağını sordu.

Çamak, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurul konuşmasında; Mersin Limanı’nın Türkiye'nin en büyük limanı olmasına rağmen şu anda yetersiz kaldığını belirterek, şunları dile getirdi:

“Özelleştirildi, MIP firması konteyner başına 50 dolardan alternatifi olmadığı için 80 dolara çıkardı. 2006 yılında Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığınca yakınında yeni bir liman projelendirildi. Yatırım programına alınmasına rağmen MIP'nin engellemesi sonucu durdurulduğu doğru mu? Yeni bütçe döneminde yatırım programına alınacak mı?”

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise, Çamak’a verdiği yanıtta; "Sayın Çamak, ‘Mersin Limanı'yla ilgili, yeni bir liman yatırımıyla ilgili bir çalışmanız var mı? ‘şeklinde bir soru sordu. O konuda bilgim yok. İlgili bakanlıktan bilgi alır size yazılı olarak bildiririz” yanıtını verdi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim