• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

CHP'li Çelebi: İşten atılmalar cinayettir

CHP'li Çelebi: İşten atılmalar cinayettir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, işten çıkarılan THY personellerine destek olmak için 'THY'de grev yasağına hayır' yazılı tişörtle Atatürk Havalimanına geldi.

CHP'li Çelebi: İşten atılmalar cinayettir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, işten çıkarılan THY personellerine destek olmak için 'THY'de grev yasağına hayır' yazılı tişörtle Atatürk Havalimanına geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, işten çıkarılan THY personellerine destek olmak için 'THY'de grev yasağına hayır' yazılı tişörtle Atatürk Havalimanına geldi. Burada sloganlar atan Çelebi, işten atılmaların hukuki hiçbir gerekçesi ve mantığı olmadığını belirterek, "İşten atılmalar, bir cinayettir" yorumunu yaptı.

İşten çıkarılan THY çalışanlarına destek CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve İzmir Milletvekili Musa Çam, tiyatro oyuncusu Levent Kırca ve sendika temsilcileri Atatürk Havalimanı'na geldi. Çelebi ve Çam 'THY'de grev yasağına hayır' yazılı tişörtlerle destek vermesi dikkat çekti. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş katı önü işten çıkarılan THY çalışanlarından çok işçi sendika temsilcileri ve üyeleriyle doldu. Eyleme 'Tekstil İşçileri' de destek verdi. Çelebi ve Çam ve beraberindekiler 'Grev haktır yasaklanamaz', 'Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz' şeklinde sloganlar attı.

AYÇİN: THY'NİN VİTRİNİ AVRUPALI, MUTFAĞI AFRİKALI

Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin, THY'de bir gün özverili çalışmamanın ne anlama geldiğini Türkiye'nin, halkın gördüğünü ifade etti. Dertlerini anlatmak için gazetelere parayla ilan verdiklerini dile getiren Ayçin, "Bu şirketin vitrini Avrupalı ama mutfağı Afrikalı. Çalışanların tepesinde boza pişiriliyor. Çalışanların en temel yasal haklarını aramalarını başkaldırı olarak nitelendiriliyor. Hak arayan insanı terörist, sendika militanı ilan ediliyor, kapının önüne koyuluyor." dedi.

Süleyman Çelebi, grev uygulama hakkındı şimdilik bu iş kolundan kaldırıldığını söyledi. Hava-İş'ten sonra sağlıkta, petrolde daha sonra da tamamında grev hakkını ortadan kaldıran bir düzenlemeye doğru Türkiye gittiğini savunan Çelebi, "Bu işten atılmalar, bir cinayet. Bu işten atılmaları hukuki hiçbir gerekçesi ve mantığı yok. Hiçbir şekilde de izah edilemez. Anayasanın 90. maddesine göre herkesin grev yapma hakkı var. İş bırakma hakkı var. Bu anayasal haktır. İşçiler bir gün bu hakkı kullandılar. O hakkı kullandılar diye işten atma hakları yoktur." diye konuştu. Çelebi, diğer işçi sendikalarına da Hava-İş'e destek havalimanına gelme çağrısında bulundu.

Musa Çam ise demokrasi, grev ve toplu sözleşme mücadelesinin veriliyorsa bunların bedelinin olacağını dile getirdi. Mutlaka işten atılmaların gerçekleşeceğini ifade eden Çam, "Birçok arkadaşımız bunun bedelini şuan ödüyor. Ödemeye devam edecek. THY yönetim kurulu başkanı işçi atılımlarının devam edeceğini söylüyor. Aba altında sopa gösteriyor." ifadesini kullandı.

KIRCA: SANATÇILAR BURAYA GELMEYE ÇEKİNDİ

Levent Kırça ise gelirken başka sanatçı arkadaşlarını da getirmek istediğini, onları aradığını söyledi. Fakat aradığı sanatçıların buraya gelmekte çekindiğini kaydeden Kırca sözlerini şöyle tamamladı: "Çekindiler. Kimi televizyonlarda dizilerde oynuyor, kimi de TRT'de programlar yapıyorlar. Kendi sanatçı arkadaşlarıma özellikle sesleniyorum. Bıraksınlar üç kuruş paranın peşinde koşmayı, emekçi arkadaşlarımızın haklarını alabilmek için onların yanında olsunlar. Çünkü sanatçı halka ulaşan kişidir. Bu davalarda sanatçıları da görmek istiyoruz. Bugün tüm ülke bu dayatma mantığı ile yönetiliyor. Bir anlamda buna faşizm diyebiliriz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim