• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Çiçek'ten Ankara Lojistik Üssü ziyareti

Çiçek'ten Ankara Lojistik Üssü ziyareti
Ankara 2. Bölge milletvekili adayı Cemil Çiçek, Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan Ankara Lojistik Üssü'nü ziyaret etti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇİÇEK, ANKARA LOJİSTİK ÜSSÜ'NÜ ZİYARET ETTİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara için de Türkiye'nin hedeflerine paralel olarak hedefleri olduğunu söyleyerek, "Bizim düşündüğümüz şey, Ankara'nın savunma sanayi merkezi olmasıdır. Çok değişik faktörlerden dolayı Ankara bu işin merkezi olmalıdır. Zaten şu an yüzde 80 savunma sanayinin merkezi Ankara'dadır" dedi.

Ankara 2. Bölge milletvekili adayı Cemil Çiçek, Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan Ankara Lojistik Üssü'nü ziyaret etti. Çiçek, Ankara'yı savunma sanayi ve sağlık şehri haline getirme hedeflerinin olduğunu açıkladı. Çiçek, Ankara Lojistik Üssü'nün bir model olduğunu söyleyerek, yetkilileri tebrik etti. Türkiye'nin değiştiğini söyleyen Bakan Çiçek, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler, NATO, HABİTAT gibi büyük organizasyonları yapabildiğini belirtti. Türkiye'de en çok değişen illerden birinin Ankara olduğunu ifade eden Çiçek, Ankaralıların Ankara'yı tanımadığı tespitinde bulundu.

Seçimin bir irade beyanı olduğunu ve mevcut iradenin teyit, tenkit edilmesi ve başka düşüncelerin ortaya konması anlamına geldiğini belirten Çiçek, "Arzu edilenin seçimlere giderken, önümüzde milletimize ne vaad ediyoruz? Öyle uçuk kaçık değil, aynen sizin bu projenizde olduğu gibi. Somut ne düşünüyoruz onu koyalım ki, geleceğe güven artsın" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de iş yapan insanların, bunun zorluklarının yanı sıra keyfini de yaşadığının altını çizen Çiçek, "Somut başarılar ortaya çıktıkça, 'Biz bu zorlukları aşarız' diyoruz. Artık engel tanımıyor. Dün mümkün olmayan, bugün mümkün hale geliyor. Dün belki böyle bir lojistik üssü için 'böyle bir eser ortaya çıkacak' desek, bırakın başka insanları, bu sektörde çalışanlar bile belki dudak büker geçerdi, 'böyle olmaz' derdi. Bizim insanımız önce' olmaz' der, başta bir 'olmaz' deriz, sonra iş olmaya başlayınca 'öyle olmaz, böyle olur' deriz, olduktan sonra da 'ben söylemiştim' deriz. Bu da genelde olaylara yaklaşım tarzımız" diye konuştu.

Çiçek, Türkiye'nin dünya ülkesi haline geldiğini ifade ederek, 2023'te Türkiye'yi ilk 10 ekonomi arasına sokmayı, Ankara Lojistik Üssü gibi başarılara güvenerek hedeflediklerini belirtti. Her şehrin, kurumun kendine hedef belirlemesi gerektiğinin altını çizen Çiçek, "Bugün rakibimiz olan ülkelerin 2050 yılı hedefleri var. Karşılaştığımız olayların temelinde, televizyonda gördüğümüz bir kısım olayların temelinde 2050 vizyonu var. Bu olayların hiç biri durup dururken olmuyor. Ne Kuzey Afrika'da, ne Ortadoğu'da, ne başka yerlerde meydana gelen olaylar, spontane, kendiliğinden olan olaylar değil. En azından bu olayları 2050 vizyonuna göre değerlendirme, yönlendirme var" dedi.

Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne istemeyen Almanya ve Fransa ile bir sorunlarının olmadığını söyleyen Çiçek, asıl sorunun Türkiye'nin 2050 yılı vizyonunun olmamasından kaynaklandığını belirtti. Çiçek, Almanya ve Fransa'nın kendi menfaatleri açısından Türkiye'yi istemediklerini ve bunun uzun vadeli bir politikanın parçası olduğunu belirtti.

Ankara için de Türkiye'nin hedeflerine paralel olarak hedefleri olduğunu söyleyen Çiçek, "Bizim Ankara için düşündüğümüz şey, buranın savunma sanayinin merkezi olmasıdır. Çok değişik faktörlerden dolayı Ankara bu işin merkezi olmalıdır. Zaten şu an yüzde 80 savunma sanayinin merkezi Ankara'dadır. Geriye yüzde 20'lik kısım kalıyor. Savunma sanayi yüksek katma değeri olan, getirisi fazla olan ve Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarını karşılanması açısından vazgeçemeyeceğimiz bir alan. Çünkü bu alanda parasını
peşin bile vermiş olsanız bile elin oğlu malı vermiyor. Yeri geliyor, helikopter yapacaksınız, kongreye soralım, oraya soralım, buraya soralım...Bir başka yerden almaya kalksanız, adam doksan dereden su getirir, vermemek adına" ifadelerini kullandı. 2016'ya kadar savunma sanayinde 8 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıklayan Çiçek, bunun 6 milyar dolarının Ankara'da olacağını söyledi. Çiçek, savunma sanayi ihracatının da 1 milyar doları geçeceğini bildirdi.

Ankara'nın lojistik üssü olması gerektiğini ifade eden Çiçek, her tarafa ulaşımı kolay önemli bir hedef olduğunu belirtti. Ankara'yı bir fuar merkezi haline getirmek istediklerine de değinen Çiçek, Akyurt civarında bir yer düşündüklerini söyledi. Ankara'yı çok yönlü bir şehir haline getirme üzerinde durduklarını söyleyen Çiçek, "Dünyada önemli gelir getiren turizm alanlarından biri de sağlık turizmidir. Birçok ülkeden bazı ülkelere ne kadar çok kaynak aktarıldığını biliyoruz. Sağlık turizmini önemsiyoruz. Bizim bu alanda yetişmiş çok sayıda insanımız var. Sağlık şehirleri kurma arzumuz oldu. Biz Ankara'ya 2 bölgede, 2 sağlık merkezi kuruyoruz. Sıradan bir hastane değil, her birinde 8 hastane olan, tepeden tırnağa, her biri 3 bin 500 yataklı, içinde çok değişik ihtiyaçları da karşılayacak. Birinci bölümü Etlik'teki alanda, ikincisi Atatürk Eğitim Hastanesi'nin olduğu alanda. Bu sadece hastane olarak değil, aynı zamanda Türkiye'nin en çok döviz ödediği alanlardan bir tanesi sağlık araç ve
gereçleriyle ilgilidir. Bu sektörün burada gelişmiş olması OSTİM'e bu alanda üretim yapan firmalarımıza da çok önemli bir yatırım fırsatı, pazar imkanı getirmiş olacak. Şu anda 70 firma savunma sanayi alanında Ostim'de faaliyet gösteriyor. Buna ikinci alan olarak da bunu getiriyoruz" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim