• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Çiftçiye %20 az maliyet%10 fazla verim getiriyor

Çiftçiye %20 az maliyet%10 fazla verim getiriyor
Turkcell, kişiye özel zirai danışmanlık sunan Tarım Doktoru sayesinde üreticinin gelirlerinde %10 artış, maliyetlerinde ise %20 oranında düşüş sağlamayı hedefliyor.

 

Turkcell, ileri tarım teknolojilerini çiftçinin hizmetine sunan yeni Tarım Doktoru servisini kullanıma açtı. Tarımsal çözümler konusunda uzman Doktar firmasıyla iş birliği yapan Turkcell, kişiye özel zirai danışmanlık sunan Tarım Doktoru sayesinde üreticinin gelirlerinde %10 artış, maliyetlerinde ise 
%20 oranında düşüş sağlamayı hedefliyor. 
 
Yapılan test çalışmaları, tarımsal üretimi teknoloji ile buluşturan Turkcell Tarım Doktoru ile Türkiye’deki 250 milyon dekarlık tarım arazisinden yılda 4 milyar TL ek kazanç elde edilebileceğini ortaya koyuyor.   
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, çiftçilerin işlerini; mobil teknolojiler ve değer teklifleriyle kolaylaştırmayı hedefleyerek sunduğu faydaları, Tarım Doktoru Servisi ile zenginleştirdi. Doktar Tarım ve Hayvancılık Bilgi Sistemleri  iş birliği ile geliştirilen Turkcell Tarım Doktoru servisi, çiftçilerin maliyetlerini düşürüp verimliliklerini  artırarak çiftçinin maksimum kazanç elde etmesini hedefliyor. 
 
Ekilen ürüne, ekimin yapıldığı bölgeye ve arazinin çeşidine uygun bilgileri ve yapılması gerekenleri yönlendiren Turkcell Tarım Doktoru bir ilk olma özelliği taşıyor. Servis, SMS kanalının yanı sıra gerekli durumlar için çağrı merkezi, bayi ağı ve ziraat mühendislerinin saha ziyaretleriyle destekleniyor.
Turkcell, Tarım Doktoru Servisi’nden elde edilebilecek faydayı ölçmek üzere bir test tarlası çalışması gerçekleştirdi. Domates, biber, fasulye ve salatalık gibi ürünlerin ekildiği tarlada, zirai maliyetlerde en az yüzde 20 düşüş ve verimde yüzde 10 artış ile, her 10 dekarda sezonda, seçilen ürünler özelinde ortalama 450 TL’lik ek kazanç elde edilebileceği görüldü.  Bu ölçek diğer ürünler de hesaba katıldığında her 10 dekarda ortalama 150 TL kazanç öngörülerek, Türkiye’deki 250 milyon dekarlık tarım arazisine uygulandığında, tarımsal üretimde yıllık 4 milyar TL ek gelir anlamına geliyor.  
 
Turkcell Tarım Doktoru Servisi'ne abone olan çiftçiler, tarımsal üretim aşamasında ortaya çıkabilecek sorunların çözümlenmesi, meyve ve sebze üretiminin modern ve doğru tekniklerle yapılmasına destek verilmesi ve üretim sezonu boyunca üreticinin kişiselleştirilmiş bir program ile bilgilendirilmesi konularında bu proje için özel çalışan Doktar ziraat mühendislerinin birikiminden ve Turkcell’in teknolojik altyapısından yararlanacak. 
 
 
Emre Sayın: “Dünyada bir ilkle ekimden hasada çiftçinin yanındayız.”
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, amaçlarının mobil teknolojiler sayesinde Türkiye’ye tarımsal üretimde çağ atlatmak olduğunu belirtti. Turkcell Tarım Doktoru’nun dünya çapında benzersiz bir servis olduğuna dikkat çeken Sayın, sözlerine şöyle devam etti: 
“Üç yıldır çiftçinin bereketine bereket katan Turkcell Çiftçi Paketi’iyle tarım üreticisinin yanındayız. Mobil teknolojiler alanındaki birikimimizi Doktar ile birleştirerek, bir ilke daha imza atıyoruz. Turkcell Tarım Doktoru, her çiftçinin kendi tarlasına ve ürününe özel çözümler getiriyor. Dünyada, toprak analizinden ekim planlamasına, ilaçlamadan yetiştiriciliğe, 7/24 destek hattına ve saha ekiplerine kadar tüm tarım değer zincirinde tek noktadan fayda sağlayan başka bir servis ya da şirket yok. Turkcell olarak, Türkiye’de çiftçilerimize büyük bir ayrıcalık sunuyoruz. İleri tarım teknolojilerini kullanarak benzersiz  bir servis ile ekimden hasada çiftçimizin yanındayız. İş ortağımız Doktar firmasının tarımsal uzmanlığı ve Turkcell’in teknolojik rekabet gücü ile Turkcell’li çiftçileri geleceğe taşıyoruz.”
 
Murat Özgörkey: “Hedefimiz, Turkcell iş birliği ile tarımsal üretimde ülkemizin rekabet gücünü en yukarı taşımak.”
 
Doktar Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özgörkey ise tarımda inovasyon kavramına vurgu yaparak bu alana yatırım yapmanın önemine değindi. Özgörkey şunları söyledi:
 
 “Özgörkey Grubu için tarım stratejik bir iş koludur. Feast ve Öztar markalarımızla tarım değer zincirinin her adımında varlık gösteriyoruz. Türk tarımını daha ileriye  götürmek için, sürdürülebilirliği de dikkate alarak ileri tarım teknolojilerinin ışığında çalışmalar yürütmek gerekiyor, özetle tarımda da inovasyon gerekiyor. Grubumuzun yeni yatırımı Doktar’da da biz, bilgi teknolojilerini ve tarım alanındaki akademik gelişmeleri değerlendirerek çiftçilerimize kolay uygulanabilir ve etkin sonuç alınacak inovatif hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Doktar’ın hizmetlerini çok daha geniş bir ekosisteme etkili şekilde ulaştırabilmemiz için Turkcell ile iş ortaklığımız  büyük önem taşıyor. Hedefimiz, Turkcell iş birliği ile hayata geçen teknolojik inovasyonlar sayesinde tarımsal üretimde ülkemizin rekabet gücünü en yukarı taşımak.”  
 
Turkcell Tarım Doktoru çiftçiye ne fayda sağlıyor? 
 
Turkcell Tarım Doktoru servisine abone olup tarlasını ve yetiştirdiği ürünü kaydettiren tüm Turkcell’li çiftçiler, ürünlerinin evre geçişlerini ve bu evrelerde ürünlerin olması gereken fiziksel durumunu takip edebiliyor. Turkcell’li çiftçiler;
 
Ürüne ve tarlaya özel teknik yetiştiricilik programı
 
Ürüne ve tarlaya özel gübreleme programı 
 
İlçe bazlı beş günlük meteoroloji hava tahminleri
 
Bölgesel bazda hastalık ve zararlılara karşı erken uyarılar
 
8099 Tarımsal Destek Hattı
 
Tarımsal ürünler hakkında pazar bilgileri
 
Hal fiyatları
 
PTT şubeleri aracılığıyla indirimli toprak ve ürün analizleri
 
Shell istasyonlarında tüm sene geçerli %5 akaryakıt indirimi
 
Tarım Bakanlığı'ndan bölgeye ve ürüne özel teşvik ve destek bilgileri gibi konularda
 
Turkcell Tarım Doktoru’nun olanaklarından faydalanabiliyorlar. Turkcell Tarım Doktoru Servisi’ne abone olmak isteyen Turkcell’li çiftçilerin TARIM yazıp 7777’ye göndermeleri yeterli. Aboneler, tarla/ürün bilgilerini kaydettirmek için Çağrı Merkezi tarafından aranıyorlar. Turkcell Tarım Doktoru Servisi’nin abonelik ücreti, haftalık 1 TL. 
 
Ürüne ve tarlaya sahada özel hizmet
 
Turkcell Tarım Doktoru aboneleri, düşük girdi ve yüksek maliyet için zirai analizlerini PTT aracılığı ile indirimli olarak  akredite AgPür laboratuarında yaptırabilme olanağına sahip oluyor. Türkiye çapında servise abone tüm çiftçilerin yararlanabileceği indirimli analiz hizmeti sonucunda çiftçiye, resmi toprak analiz raporu ve ekeceği ürüne özel gübreleme ve yetiştiricilik programı gönderiliyor. 50 dekarın  üstünde tarım arazisine sahip olan çiftçilerin, devletin teşvik ve sübvansiyonlarından faydalanabilmeleri için toprak analizi yaptırma zorunlulukları bulunuyor. 
 
Turkcell’in çiftçilere yönelik diğer uygulamaları
 
Turkcell Çiftçi Paketi; tarımsal faaliyet gösteren Turkcell’lilerin faydalanması için özel olarak hazırlanmış, mobil bilgilendirme ve eğitim uygulamaları, avantajlı tarife, sektöre özel indirimler ve marka anlaşmalarından oluşan bir paket. Turkcell, Çiftçi Paketi üyelerine her ay çekilişle 1 adet son model New Holland traktör hediye ediyor. Turkcell Çiftçi Paketi’ne ücretsiz üye olmak için CIFTCI yazıp 2222'ye göndermek yeterli.
 
Turkcell Çiftçi Tarifeleri ise Turkcell’li çiftçilere avantajlı fiyatlarla doya doya konuşma imkanı sunuyor. Faturalı hattıyla Turkcell Çiftçi Tarifesine üye olan çiftçiler, aylık sadece KDV ve ÖİV dahil 35 TL’lik sabit ücret ödeyerek her yöne 500 dakika konuşabilirler. 12 ay kontratla faturalı çiftçi tarifesinden yararlanmak isteyenler ise ayda 29 TL’ye her yöne 500 dakika konuşma fırsatı elde edebilirler. Faturasız teklif ile 20 TL ve üzeri yükleme yapan aboneler 5 dakika için sadece 65  kuruş öderler.
 
1.20121011125013.jpg
 
2.20121011125028.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim