• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Ciliv: Mobil internete talep hızla artıyor

Ciliv: Mobil internete talep hızla artıyor
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, fiyat rekabeti yüzünden mobil hat pazarının büyümesinin çok yavaşladığını söyledi.

 SÜREYYA CİLİV: MOBİL İNTERNETE TALEP HIZLA ARTIYOR"

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, fiyat rekabeti yüzünden mobil hat pazarının büyümesinin çok yavaşladığını söyledi.

Sapanca'da Güral Otel'de düzenlenen 5. Telekomünikasyon Zirvesi'ne katılan Turkcell Genel Müdürü Sereyya Ciliv, toplantılarının iki bölümde gerçekleştiğini belirterek, "İlk olarak sabit hat pazarını ela aldık. Sabit hat pazarında bir durgunluk var. Hem gelir hem de trafik açısından büyümeler düşmüş vaziyette. Bizler burada gelişme alanı olarak rekabeti artırmak konusunda ve önümüzdeki yıllarda sabit hatlara da ciddi yatırımlar geleceğini konuştuk" dedi.

Mobil hatta da ciddi rekabet yaşandığını ifade eden Ciliv, "Mobil hatta fiyat rekabeti yüzünden pazarın büyümesi çok yavaşlamış vaziyette ve reel olarak büyümüyor diye tespit ettik. Bir de şu var: Son 3 yılda Türkiye'ye başta Turkcell olmak üzere çok büyük yatırımlar yapıldı. Türkiye'deki 3G, altyapı, fiber internet ve mobil iletişimin bu yatırımlar sayesinde dünyanın en iyilerinden, Avrupa'dan, Amerika'dan daha yüksek performansı var. Bu da Türkiye'ye daha şeffaflık, bilgiye daha kolay ulaşma ve fırsat
eşitliği konularında ciddi avantajlar getiriyor. Bu bize heyecan veriyor. Diğer yandan şunu da belirtmek istiyorum Hem 3G ile mobil internetin hızı arttı hem de fiyat yüzde 90 aşağıya indi. Bütün bu avantajlarla talep hızla artıyor son 18 ayda trafiğimiz 24 misli arttı. Bu yüzden mobil internette dataya olan trafik ihtiyacı hızla artacağı için yatırımlar da önemli olacak. Her ne kadar bugün iyi bir konumda olsak da ileride halkımızın internete, dataya olan ihtiyacı yüzünden daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor" ifadelerini kaydetti.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim