• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekleyiş sürüyor

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekleyiş sürüyor
Suriye'nin Babel-Hava Sınır Kapısı'nda ve çevresinde yaşanan güvenlik sorunu nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapanan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda TIR ve yayaların bekleyişi devam ediyor.

Babel-Hava Sınır Kapısı yakınlarında bulunan kampın Atme, Sarmada ve Salkin bölgelerine taşıma işleminin son aşamasına gelindiği bildirilirken, Babal-Hava Sınır Kapısı'nda güvenliğin sağlanmasının ardından Türkiye tarafında bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Cuma günü kontrollü bir şekilde araç ve yayalara açılacağı bekleniyor.

Yetkililerin yardım eli uzatmasını isteyen TIR sürücülerinden Mustafa Alacan, "Dayanacak gücümüz kalmadı. 15 gündür dışarıdan gelen arkadaşlar var. Ailesini göremiyor, burada yiyecek içecek sıkıntısı var. İlçe merkezi 20 kilometre uzaklıkta burada araç sıkıntısı da var" dedi. Alacan, "Termokinlere yüklenen balık, ciğer, tavuk gibi yiyecekler var. Bunlar hepsi bozulacak ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililer bize açıklama yapmıyor. Gelsinler halimizi görsünler. Arabamızın derdine mi düşelim kendi derdimize mi düşelim, bozulan malların derdine mi düşelim" diye konuştu.

Burada ihtiyaçlarını karşılayacak bir şey olmadığını ve mağdur olduklarını, bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini ifade eden sürücüler, sınır kapılarının kapanmasından dolayı beklemek zorunda kaldıklarını, soğuktan akşamları yatamadıklarını, bazı araçların mazot ve akülerinin hırsızlar tarafından çalındığını, gümrük işlemlerinin beklentisi içerisinde olduklarını ve ekmekleri için bu zorlu şartlara katlandıklarını söylediler.

Ülkelerine dönmek isteyen bazı Suriyeliler ise güvenlik nedeniyle kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı'nın önünde bekleyişini sürdürüyor. TIR kuyruğu ise Reyhanlı ilçesinin Müşrüfe köyüne ulaştı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim