• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Çimento ihracatçısı yeni pazarlar buldu

Çimento ihracatçısı yeni pazarlar buldu
Kuzey Afrika ülkelerindeki siyasi karışıklıklar nedeniyle duran çimento ihracatı yeniden başlarken, çimento üreticileri yeni pazarlar bularak Arjantin, Brezilya, Angola ve Kongo'ya da satışa başladı.

Çimento ihracatçısı yeni pazarlar buldu

Global Liman İşletmeleri AŞ'ye bağlı Port Akdeniz Antalya limanı Operasyon Müdürü Mustafa Levent Adalı, Antalya Limanı'ndan bu yılın beş aylık döneminde 1 milyon 65 bin ton ihracat ve ithalat gerçekleştirildiğini bildirdi. Beş aylık dönemde limana 462 geminin geldiğini ve geçen yılın aynı dönemine göre gemi hareketlerinde yüzde 10 düşüş yaşandığı belirten Adalı, bu düşüşün Kuzey Afrika ülkelerindeki siyasi karışıklıklardan kaynaklandığını söyledi.

İhracatın en önemli iki kalemini blok mermer ve çimentonun oluşturduğunu ifade eden Adalı, Kuzey Afrika ülkeleri Libya, Mısır ile Suriye'de yaşanan karışıklıklar nedeniyle çimento ihracatında geçen yıla göre yüzde 40 düşüş olduğunu vurguladı. Blok mermerin tamamının Çin'e gönderildiğine dikkati çeken Adalı, Antalya Limanı'ndan çimento ihracatı yapan Göltaş, Denizli Çimento ve AS Çimento'nun da yeni pazarlar bulduğunu bildirdi.

Geçen yıl Rusya'ya çimento ihracatının durduğunu anlatan Adalı, yılın 5 aylık döneminde bu ülkeye ihracatının yeniden başladığını kaydetti. Adalı şöyle devam etti:

“Kuzey Afrika ülkelerindeki karışıklıklar nedeniyle Mısır ve Libya'ya çimento ihracatı Mart ayında durmuştu ama bir buçuk aydır bir toparlanma sürecine girildi. Mısır'a ihracat devam ediyor. Suriye'ye ihracat azalmasına rağmen halen sürüyor. Rusya'ya ihracat bu yıl yeniden başladı. Antalya limanı'ndan çimento ihracatı yapan üretici firmalar, Kuzey Afrika ülkelerindeki karışılıklar nedeniyle yeni pazarlara yöneldi. Arjantin, Brezilya, Angola ve Kongo gibi alternatif pazarlar oluştu. Yılın beş aylık döneminde Antalya Limanı'ndan yaklaşık 700 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirildi. İsrail'e ise yıl içinde 100 bin ton dökme çimento ihracatı yapıldı.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim