• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Çin gemisinden 11 ülkeye dostluk seferi

Çin gemisinden 11 ülkeye dostluk seferi
Çin donanmasının “Cınghı” gemisi birçok ülkeye dostluk mesajı vermek için 10 yıl aradan sonra tekrar sefere çıktı.

Çin gemisinden 11 ülkeye dostluk seferi

Çin donanmasının “Cınghı” gemisi birçok ülkeye dostluk mesajı vermek için 10 yıl aradan sonra tekrar sefere çıktı.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin’in “Cınghı” adlı gemisi dünya turu programı kapsamında 11 ülkeye dostluk ziyareti yapılacak.

Çin’in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinden yola çıkan “Cınghı”, Çin donanmasının dostluk mesajlarını ziyaret edeceği ülkelere ulaştıracak.

Vietnam, Hindistan, İtalya, İspanya, Kanada, Ekvador ve Endonezya gibi birçok ülkeye uğrayacak gemi 30 bin deniz mili katedecek. Dalien Denizcilik Enstitüsünden 110 öğrenciyi de taşıyan gemide aynı zamanda açık deniz eğitimi verilecek.

Geminin adı nereden geliyor?

Çin tarihinin en önemli figürlerinden olan, dev filolarla Batı'ya yaptığı deniz seferleri ve alternatif ticaret yollarını keşfeden, hatta bazı tarihçilere göre Amerika kıtasını Christoph Colomb'dan önce keşfettiği öne sürülen ünlü Çinli Amiral Cıng Hı, Hui olarak da bilinen Çinli bir Müslümandı.

Çinli Müslüman Cıng Hı'yı aslında dünyaca ünlü yapan Amerika kıtasını keşfettiği yönündeki söylentilerden çok yaptığı deniz seferleri.

Cıng Hı'nın Amerika kıtasını Christoph Colomb'dan önce keşfettiğine dair birçok iddia yer alıyor. Bu iddiayı ortaya atanlardan İngiltere Eski Deniz Kuvvetleri Başkomutanı ve ünlü okyanus bilimci Gavin Menzies "1421, Çin'in Amerika'yı Keşfettiği Yıl" adlı kitabında bu konuyu tafsilatlı olarak anlatıyor.

Menzies, "2. Uluslararası Cıng Hı sempozyumunda" Cıng Hı'nın Amerika'yı Colomb'tan önce keşfettiği söylemini ve bu tezini Cıng Hı'nın filosu tarafından çizilen dünya haritasının üzerindeki tarihin 1423 yılına denk geldiği gibi birkaç ana noktaya dayandırıyor.

Cıng Hı'nın filosu tarafından hazırlanmış "Ülkelere özgü işaretler" adlı kitaptan da bahseden Menzies, farklı coğrafyalara has hayvan figürleri bulunduğunu ve bu tür figürlerin sadece Amerika'da bulunmasının Cıng Hı'nın Amerika'ya gittiğini gösterdiğini savunuyor.

Menzies, bu figürlerin arasında Hindistan maymunu ve fili, Afrika zürafası ve Güney Amerika jaguarı gibi unsurların olduğuna dikkati çekiyor ve Avrupalıların Amerika kıtasına çıktıktan sonra kıtada Çin'e has çini, seramik taş ve oyma eserler bulduklarını iddia ediyor.

Gavin Menzies bununla da kalmayıp Güney Amerika ırklarına mensup insanlarla Çinliler arasında DNA benzerliği olduğunu savunuyor.

Bunun gibi birçok hususu anlatan Menzies, Cıng Hı'nın 1421-1423 arasında yaptığı Batı deniz seferinde Colomb'dan önce Amerika kıtasını keşfettiğini iddia ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim