• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Çin, Yunanistan Pire Limanı'nı kullanacak

Çin, Yunanistan Pire Limanı'nı kullanacak
Çin Başbakanı Wen Jiabao, Atina'daki temaslarının ikinci gününde Yunan parlamentosunda bir konuşma yaptı.

Çin, Pire Limanı'nı kullanacak

Çin Başbakanı Wen Jiabao, Atina'daki temaslarının ikinci gününde Yunan parlamentosunda bir konuşma yaptı. Yunan ekonomisine güvenoyu verdiğini tekrarlayan Wen, Yunanistan'ın krizden çıkmaya başladığını söyledi.

Finans piyasasının istikrar sağlamaya başladığını belirten Wen, "Yunanistan'ın geleceğine güven duyuyoruz." dedi. Çin Başbakanı, Yunanistan ile ticaret, denizcilik, turizm ve kültür alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini ve stratejik ortaklık ilişkisini derinleştirmeyi amaçlayan 13 anlaşmaya imza koyduklarını ifade etti. Wen Jiabao, Yunanistan'ın krizin üstesinden gelebilmesi için tahvil satışı yaptığında bunlardan satın alacaklarını kaydetti.

Wen, 5 milyar dolarlık bir Çin-Yunan kalkınma fonu kuracağını açıkladı. Bu fondan Çin'de gemi üretim işi yapan Yunan armatörlerin faydalandırılacağı bildirildi. Çin, Yunan Pire limanını Çin mallarının Avrupa ve Balkanlar'a transfer edilecek bir istasyon haline dönüştürmek için yatırımlarını sürdürecek. Pekin, Pire limanındaki COSCO'ya ait konteyner istasyonundaki kapasiteyi önce 800 bin konteynere çıkaracak. 2015 yılında ise bu rakamın 3,7 milyar adete ulaşması planlanıyor. Çin ile AB ülkeleri arasındaki istikrarlı kalkınma ilişkisinin sürdüğünü anlatan Wen Jiabao, yılın ilk altı aylık döneminde AB 'den Çin'e olan ihracatın yüzde 42 arttığını söyledi. Çin Başbakanı, yıl sonunda bu rakamın 500 milyar dolara ulaşmasının beklendiği belirtti. Çin Başbakanı, Akropolis Müzesi'ni gezdikten sonra Akropolis tepesinden Atina manzarası seyretti. Çin Başbakana yakın ilgi gösteren Başbakan Yorgo Papandreu, her iki geziye de eşlik etti. Wen Jiabao, 24 yıl aradan sonra Yunanistan'ı ziyaret eden Çin başbakanı oldu. Atina temaslarını temaslarını tamamlayan Wen, İtalya, Belçika ve Türkiye'yi de ziyaret edecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim