• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Çin'de Usagi Tayfunu için alarm verildi

Çin'de Usagi Tayfunu için alarm verildi
Çin, ülkenin güney doğu sahillerine yaklaşan Usagi tayfunu nedeniyle bölgede kırmızı alarm verdi. Alarma nedeniyle yüzlerce gemi limanlara geri döndü.

 

Çin, ülkenin güney doğu sahillerine yaklaşan Usagi tayfunu nedeniyle bölgede kırmızı alarm verdi.

Güney Asya'yı etkisi altına alan tayfun nedeniyle Çin'in güney ve doğu bölgelerinde şiddetli fırtına ve yağmurlar etkili oluyor. Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde dün akşamdan bu yana etkili olan Usagi tayfunu nedeniyle 25 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Şinhua ajansının haberine göre, Guangdong eyaletindeki birçok bölgede ulaşım, iletişim, elektrik ve su kesintiye uğradı.  Şanvey kentinde 14 bin kişinin tayfundan olumsuz etkilendiği ve kentteki doğrudan ekonomik kaybın 2,8 milyar yüen (yaklaşık 900 milyon TL) olduğu açıklandı. Çinli yetkililer, hava trafiğini aksatan fırtınanın ilerleyen saatlerde şiddetleneceği uyarısında bulunuyor.

Bu sabah itibariyle saatteki hızı 450 kilometreye ulaşan Usagi tayfununun gece veya sabah saatlerinde ülkenin güney doğu sahillerini vurmaya başlaması bekleniyor.

Tayfunun etkisini göstermeye başlaması sebebiyle yaklaşık 47 bin küçük ve orta büyüklükte geminin limanlarına döndüğü, sahil şeridinde kurtarma ekiplerinin muhtemel olaylara karşı teyakkuza geçtiği belirtildi.

Usagi'nin vurması beklenen 12 şehirde okullar geçici bir süre kapatılırken, vatandaşlara da lüzumlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları uyarısı yapılıdı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim