• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Çin'deki hızlı trenlerin maliyeti artıyor

Çin'deki hızlı trenlerin maliyeti artıyor
Çin'de meydana gelen hızlı tren felaketinin ardından sorgulanmaya başlayan hızlı tren ağlarının inşasının maliyetinin artacağı tahmin ediliyor.

Çin'de hızlı trenin maliyeti artıyor

Çin'de meydana gelen hızlı tren felaketinin ardından sorgulanmaya başlayan hızlı tren ağlarının inşasının maliyetinin artacağı tahmin ediliyor.

Ulusal basında aracı ve araştırma şirketlerinin tahminlerine dayandırılarak yapılan haberlerde, kazanın ardından sektörde oluşan mali endişelerin sektörü endişelendirdiği ve inşa edilen binlerce kilometrelik ağın maliyetinin artacağı öne sürülüyor. Firmalar inşa halindeki hızlı tren yollarının 849,1 milyar yüene (yaklaşık 224,1 milyar TL) mal olacağını ifade ediyor.

Çin Demiryolları Bakanlığı, ülkede işletimdeki 13 yüksek hızlı tren hattını 589,8 milyar yüene mal etti, halen 23 yeni hızlı tren ağı yapılmayı ise bekliyor.

Bakanlık, demiryolu inşa sektörüne bu yıl 745,5 milyar yüen yatırım yapmayı hedefliyor.

Pekin Ulaştırma Üniversitesi'nden Profesör Cao Cian, hızlı tren kazasının sektöre şüphesiz finansman zorluğu yaşatacağının altını çizerek, nakit zincirinde bir kopma görülebileceğini kaydetti.

Guotay Cinma şirketinden fon yöneticisi Çıng Cou da sektöre yapılan yatırım ve büyümenin kısa vadede düşebileceğini işaret etti ancak yüksek hızlı trenlerin geliştirilmesi planının iptal olmayacağını ifade etti.

Çıng, hükümetin uzun vadede sektörün inşa güvenlik ve denetleme standartlarını geliştirerek sektörü büyütmesi gerektiğini de vurguladı.

Ülkenin doğusunda meydana gelen kazanın ardından son iki iş gününde Şanghay borsasında demiryolu ile ilgili 33 hisse senedi yüzde 60 düşmüştü. Bu da toplam piyasa değerinin 37,6 milyar yüen altına düştüğü anlamına geliyor.

Cıciang eyaletinde meydana gelen hızlı tren kazasında 39 kişi hayatını kaybetmiş, bunun üzerine kamuoyunda ulaştırma güvenliği ve Demiryolları Bakanlığına olan güven sarsılmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim