• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Çin'deki Macau'ya Çelebi Holding talip oldu

Çin'deki Macau'ya Çelebi Holding talip oldu
Dünyanın en tehlikeli havalimanı Macau Uluslararası Havaalanı'na bir Türk şirketi talip oldu. Çelebi Holding, Çin'in kumarhane kenti Macau'daki havalimanını işletmek için çalışmalara başladı.

ÇELEBİ DÜNYANIN EN FARKLI HAVALİMANINA TALİP

Dünyanın en tehlikeli havalimanı Macau Uluslararası Havaalanı'na bir Türk şirketi talip oldu. Çelebi Holding, Çin'in kumarhane kenti Macau'daki havalimanını işletmek için çalışmalara başladı.

Yapay bir ada üzerine kurulu pistiyle dünyanın en tehlikeli ve en farklı havaalanı olarak tanınan Macau'ya Çelebi Holding talip oldu. Bu yıl içinde yapılacak olan ihaleye Hintli ortağıyla girmeye hazırlanan Çelebi Holding, 15 yıllık işletim hakkı için kolları sıvadı. Çin'inbkumarhane kenti olarak inşa ettiği ve Asya'nın Las Vegas'ı olarak bilinen Macau'ya havadan yılda 5 milyon yolcu indiğini söyleyen Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Canan Çelebioğlu Tokgöz, için "5-6 yıl önce Çin bizim için zor bir pazar olarak görünüyordu. Ancak şimdi daha liberaller. Bu ülkede olmamız gerekiyor. Ve ilk adım Macau olacak" dedi.

HİNTLİ ORTAKLA GİRECEK

Çelebi markasının dünyanın ikinci kalabalık ülkesi Hindistan'da 2 havalimanında bulunduğu kaydeden Canan Çelebioğlu Tokgöz, "Delhi'deki Indra Gandhi ve Mumbai'deki Chhatrapati Shivaji havalimanlarındaki ortağımız Çin'de uzun yıllardır var. Bize Macau için birlikte çalışmayı teklif ettiler ve biz de düğmeye bastık. Bizim birikimlerimiz ile onların Çin deneyimi bir araya geldi. Macau'da ısrarlıyız" diye konuştu. Macau'nun dünyanın en büyük kumarhane kenti olduğunu da hatırlatan Canan Çelebioğlu Tokgöz, 25 kilometrekarelik kentin 20 milyar dolardan fazla bir ticarete ev sahipliği yaptığı ve kişi başı gelirin 35 bin dolar seviyelerinde olduğunu anımsatarak, "Yılda 5 milyondan fazla yolcu bu havaalanını kullanıyor. Giderek büyüyen bir bölge" dedi. Çelebi Holding'in Macaristan'daki Ferihegy Havaalanı'nda çalışmalarda bulunduğunu kaydeden Tokgöz, "2010'da Frankfurt Havalimanı'nda çalışmaya başladık. Avrupa'daki bir diğer rotamızdaki yer Belçika'daki Güney Charleroi Havalimanı. Buralarda da hava bizim için açık" diye konuştu.

PİST DENİZİN ÜZERİNDE

Japonya'daki Kansai Havaalanı ile birlikte dünyadaki yapay ada üzerine kurulu iki havalimanından biri olan Macau, bir yolla anakaraya bağlanıyor. Sadece pistin adada olduğu Macau'da yolcular uçağa anakaradan biniyor ve iki şeritli otobanla piste ulaşıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim