• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Çin’den 1 trilyon dolarlık teşvik

Çin’den 1 trilyon dolarlık teşvik
Çin ABD ve Avrupa’daki anemik büyüme nedeniyle sıkıtıya giren ihracatı canlandırmak ve ekonomiye güven vermek için 1 trilyon dolar göz kırpmadan piyasalara verdi.

 

Piyasaların gözü merkez bankalarında. FED, ECB derken Çin tarafından önemli bir açıklamalar geliyor. Ekonomiler desteksiz ilerlemekte büyük zorluk çekiyor.

Telegraph’ta yer alan haberde ülkeden; ekonomiye güvenin arttırması için 8 trilyon yuan (1 trilyon dolar) teşvik projesi hazırlandığı; duyurusu yapıldı.

Avrupa’da ve ABD anemik büyümenin Çin ihracatında olumsuz etkisi ve Çin ekonomisinin beklentilerden hızlı soğuması nedeniyle ekonomiye destek verilmesi planlanıyor.

Bu arada hafta sonu Wen Jiabao’dan yılın ikinci yarısında Çin hükümetinin ekonomiyi canlandırmak için çabalarını yoğunlaştıracağı bilgisi dikkat çekti. Çin’in en önemli kaynaklarından biri olan ihracat endüstrisine dair Jiabao’nun üçüncü çeyrek için hala büyük problemlerin ve belirsizliklerin olduğu yönünde uyarıları gündeme oturdu.

Analistlere göre dolar karşısında yüzde 4.7 değer kazanan Yuan’ın üreticileri aleyhinde kullanılabilir. İhracattaki sıkıntıların ortaya çıkması ile ilk 7 ayılık dönemde ithalatta yüzde 6.8’lik artışın yanı sıra ihracatta yüzde 7.8’lik yukarı yönlü hareket gözlendi. Bu hareket Çin’in yıl sonu yüzde 10 hedefini tehlikeye sokarken Temmuz ayı ihracat verileri 2009’dan beri en düşük seviyeleri işaret etti.

Ülkenin en büyük ve fakir şehirlerine 1.5 trilyon yuanlık teşvik verilirken, 3 trilyon yuan ülkenin turizm gelirlerini arttırmak için kullanıldı. Ülkede 2.4 trilyon yuan karbon emisyonu için teşvik programına alınırken 26 milyar yuan ise tüketicinin düşük enerji kullanan ürünlere yönelmeleri için kullanıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim