• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Çin'in ilk lüks gemisi 6 yıldızlı "Çin Star"

Çin'in ilk lüks gemisi 6 yıldızlı "Çin Star"
Çinlilerin ilk lüks gemisi "Çin Star" Çin'in doğusunda Wenzhou kentinde girişimciler tarafından satın alınmış olan dünyanın tek altı yıldızlı, çift tekne gemisi.

Çinlilerin ilk lüks gemisi "Çin Star"  12 katlı, 172 odalı ve 400 yolcu ağırlayabiliyor. Ama bu 400 yolcunun 200'ü mürettebat.

Şirket gemiyi satın alıp yenileyerek 500 milyon yuan yani 79,15 milyon dolar harcama yaparak gemiye yatırım yaptı. Geçtiğimiz perşembe günü şirket Hong Kong'un Victoria Limanı'nda lüks geminin seferini başlattı.  Çin'in doğusun da  Wenzhou kentinde girişimciler tarafından satın alınmış olan "dünyanın tek altı yıldızlı, çift tekne gemisi" olarak kabul ediliyor.

Çin Star adlı lüks geminin normal seyir olanakları var ve Çin kıtasının kültürü için bir platform olacak üst düzey iş ve eğlence merkezi olarak ta hedeflenmektedir. Yolculara, yeşil çay ve aynı zamanda geleneksel Wenzhou balık ve kekin yanı sıra, batı yemekleri ve içecekler ile de hizmet verilecek.

Gemide ayrıca, eğlence tesisleri, tiyatro,  karaoke salonu, oyun merkezi, kapalı şarap ve puro bar, açık hava bar, kütüphane, bir ayak masaj salonu ve gümrüksüz satış mağazaları da dahil olmak üzere iki Çinli kaplıca bulunmaktadır.

Şirketin CEO'su yaptığı açıklamada Çin Star  Çin'de bir "cruise gemisi filosu" kurma  planınımızın bir parçasıdır. Şirket olarak ilk özel yolcu filosunun yanı sıra, önümüzdeki iki yıl içinde 1500 yolcu taşıyabilen 2-3 gemi satın almak için  2 milyar yuan yatırım yapmayı planlıyoruz dedi.

Şirket en geç Mayıs ayında resmi yolculuğunu başlatmayı düşünüyor. Şirketin Japonya, Kore ve Vietnam dahil olmak üzere, daha sonra komşu ülkelere bir dizi yolculuk başlatacak. Çin Star'ın seferlerinin çoğu dört-beş gün sürecek şekilde ayarlanıyor.

cingemi.jpg

cingemi1.jpg

cingemi2.jpg

cingemi4.jpg

cingemi5.jpg

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim