• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Çin'in inşa ettiği dünyanın en büyük Con-Ro gemisi sefere başlıyor

Çin'in inşa ettiği dünyanın en büyük Con-Ro gemisi sefere başlıyor
Atlantic Container Lines (ACL) G3 sınıfı gemilerini G4 sınıfı gemilerle yeniliyor. Bu kapsamda Çin tersanelerinde inşa ettirdiği dünyanın en büyük Container-Ro-Ro gemisi (Con-Ro) sefere başlıyor.

Çin tersanelerinde dünyanın en büyük Container-Ro-Ro gemisi (Con-Ro)'yu inşa etti. Atlantic Container Lines (ACL) firması için inşa edilen geminin önümüzdeki günlerde sefere başlayabileceği belirtildi.

Atlantic Container Lines (ACL) adlı firmaya ait 30 yıldır serviste bulunan G3 sınıfı konteyner/ro-ro kombinasyon (Con-Ro) gemileri, G-4 sınıfı gemilerle değiştirilerek yenileniyor. 

Kuzey Amerika'nın Atlantik Sahilini Kuzey Avrupa ile birleştiren hat olarak bilinen haftalık seferler düzenlenen hatta hizmete girecek olan ve dünyanın en büyük konteyner Ro-Ro gemisi olma özelliğini taşıyan  Atlantic Star adlı gemi, 296 metre uzunluğunda, 38 metre genişliğinde. 

Gemi, Con-Ro tipi gemilerde şimdiye kadar uygulanan yük taşıma konfigürasyonundan çok farklı bir tasarıma sahip. Yeni tasarım, ACL firmasının 50 yıllık deneyimlerinden elde etttiği ilhamla şekillendirilmiş.

New-Jersey merkezli ACL firması, 2012 yılında açtığı ve 5 adet G-4 (4. Kuşak) sınıfı geminin inşasını içeren  ihalede teklif veren Güney Kore ve Çin firmaları arasından Çin'in devlete ait Hudong-Zhonghua tersanelerini seçmişti. 

Gemiler, Hudong-Zhonghua tersanelerinin Şanghay yakınlarında  Changxing adasında bulunan yeni tersanesinde inşa ediliyor. 

Serinin tamamının 2016 yılının ortalarında hizmete girmesi bekleniyor. Böylece ACL firmasının elindeki 1984-1985 yılı yapımı  G3 sınıfı (3. Kuşak) tüm Con-Ro gemileri yenilenmiş olacak.

 

manset-010.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim