• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Çinli Qoros, Euro NCAP'tan beş yıldız aldı

Çinli Qoros, Euro NCAP'tan beş yıldız aldı
Çin'in yeni otomobil markası Qoros, sedan modeliyle Euro NCAP güvenlik testlerinden beş yıldız almayı başardı.

 

Çin'in yeni otomobil markası Qoros, sedan modeliyle Euro NCAP güvenlik testlerinden beş yıldız almayı başardı.
 
Geçtimiz yıl fuarlarda boy gösteren Çin'in yeni otomobil markası Qoros, Euro NCAP güvenlik testlerinden beş yıldız alarak geçmeyi başardı.
 
Çin'in süregelen kötü imajını bozan nitelikteki kalitesiyle dikkat çeken Qoros 3 Sedan; yetişkin, çocuk ve yaya güvenlik testleri donanımları açısından Avrupalı rakiplerini aratmayacak özelliklere sahip.
 
Yetişkin Koruma
 
Sürücü, yetişkin ve çocuk yolcu, yaya ve güvenlik donanımı olarak değerlendirilen testlerde oldukça iyi sonuçlar alan Qoros 3 Sedan, güvenli bir aile arabası ünvanını almaya hak kazanıyor. Yapılan testlerde sürücü ve önde oturan yetişkin yolcu; önden, yandan ve arkadan çarpma etkilerine karşı tam korumada kalırken, ön konsolda parçalanma, hava yastıklarında yanlış hedefleme gibi sorunlar görülmedi. Yeni Qoros 3 Sedan yetişkin koruma testini yüzde 95 oran ve 34 puanla başarıyla yeni Corolla'nın bile üzerinde bir notla tamamlamayı başarıyor.
 
Çocuk Koruma
 
Arka kısımda oturan çocuk yolcuda ise iki farklı yaş grubu için güvenlik testleri gerçekleştirildi. 3 yaş ve 18 aylık iki farklı grubun denendiği testlerde Qoros 3 Sedan, ISOFIX bağlantı noktalarına bağlı çocuk koltuğunda oturan her iki yaş grubu için de çarpışma testlerinde yüzde 87'lik bir başarı oranıyla geçer notu alıyor. Test sonuçlarına göre çarpma anında, çocuk baş ve gövde kısmının araç içi parçalarla teması en aza indirildiği görüldü.
 
Yaya Koruma
 
Yaya güvenlik seviyesini oldukça etkili bir dereceye taşıyan Qoros 3 Sedan, özellikle kaza anında yaya bacak koruma seviyesiyle sınıfının bu alandaki en yüksek koruma değerlerine sahip. Yapılan testlerde motor kaputunun ön kenarlarında pelvis için düşük dereceli tehlike söz konusu olsa da geri kalan kısımlarda fazlasıyla yumuşak bir çarpma etkisi gözlendi. Tampon çarpmalarında yayaların bacaklarına karşı da maksimum koruma sağladığı görüldü. Sonuç olarak Qoros, yaya koruma testlerini de yüzde 77'lik bir oranla başarıyla tamamladı.
 
Güvenlik donanımları açısından da değerlendirilmeye tabi tutulan Qoros 3 Sedan'da standart donanım olarak gelen elektronik stabilite kontrolü, ön koltukta oturanlar için emniyet kemeri uyarısı sistemi ve hız sınırlama sistemi testi rahatlıkla geçmesine yetiyor.
 
Sonuç olarak Euro NCAP güvenlik testlerini 5 yıldızla tamamlamayı başaran yeni Qoros 3 Sedan, hem sürücü hem yolcu hem de yaya güvenliğini düşünen bir aile otomobili olarak karşımıza çıkıyor. Çin menşeili olması sebebiyle ilk etapta güvenlik ve kalite açısından tereddütler yaratsa da girdiği tüm zorlu testlerden başarıyla geçmeyi başaran otomobil, düşük fiyat oranı ile Avrupalı rakiplerini zorlayacak gibi duruyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim