• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Çin’liler birçok sektöre göz dikti

Çin’liler birçok sektöre göz dikti
Bakan Çağlayan, Çin’in 27 firmasının CEO’su ile gerçekleştirdikleri toplantıda, Çinli firmaların nükleer enerji, karayolu, YHT projeleri, demiryolu ve limanlara talip olduklarını ve 3. köprüyü de yapabileceklerini söylediklerini belirtti.

Çin’liler birçok sektöre göz dikti

Bakan Çağlayan, Çin’in önde gelen 27 firmasının CEO’su ile gerçekleştirdikleri toplantıda, Çinli firmaların nükleer enerji, karayolu, yüksek hızlı tren projeleri, demiryolu ve limanlara talip olduklarını ve 3. köprüyü de yapabileceklerini söylediklerini belirtti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çin’in önde gelen 27 firmasının CEO’su ile gerçekleştirdikleri toplantıda, Çinli firmaların nükleer enerji, karayolu, yüksek hızlı tren projeleri, demiryolu ve limanlara talip olduklarını ve 3. köprüyü de yapabileceklerini söylediklerini belirtti. Çağlayan, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen bu ziyaret Türkiye-Çin arasındaki ekonomik ilişkileri, karşılıklı yatırımları daha da artıracaktır” dedi.
 
Bakan Çağlayan, Çinli CEO’larla gerçekleştirilen toplantıya ilişkin yaptığı yazılı değerlendirmede, Başbakan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Çin’in önde gelen 27 firmasının CEO’sunun katıldığını söyledi. 27 firmanın toplam cirosunun 465 milyar dolar olduğunu ve bu firmaların toplamda 961 bin kişiyi istihdam ettiklerini belirten Bakan Çağlayan, “Çin’li CEO’lar Türkiye’de başta otomotiv, enerji, telekomünikasyon, havayolu taşımacılığı, demiryolu taşımacılığı ve bankacılık sektörleri başta olmak üzere pek çok alanda yatırım yapmak istediklerini dile getirdiler. Yeni teşvik sisteminden yararlanmak isteyen Çinli firmaların Türkiye’ye artan ilgisinin önümüzdeki dönemde yatırıma dönemde dönüşeceğine inanıyorum” dedi.
 
Enerjiden otomotive,nükleerden hızlı trene,Çin’liler birçok sektöre göz dikti
 
Bakan Çağlayan, Başbakan Erdoğan başkanlığında Shangay’da Çinli CEO’larla yapılan görüşmede enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalardan birisinin Türkiye’de enerji ihalelerinde yer almak istediklerini ve Başkent Gaz ihalesiyle özellikle ilgilendiklerini dile getirdiğini söyledi.
 
Tren ekipmanları ve lokomotif üreten bir firmanın ise Yüksek Hızlı Tren ihalelerinde yer almak istediğini, bu alanda Türkiye’de üretim ve bakım için yatırım yapma konusunda çalıştıklarını vurguladıklarını belirten Çağlayan, otomotiv ve iletişim alanında faaliyet gösteren bir firmanın ise elektrikli araç üretimi ve iletişim alanında yatırım yapmak istediklerini açıkladığını söyledi. Türkiye’de Ar-Ge Merkezi bulunan bir firmanın ise lojistik ve depolama alanında yeni yatırım yapacağını, iletişim sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ettiklerine dikkat çeken Çağlayan, şunları kaydetti:
 
“Nükleer enerji sektöründe faaliyet gösteren firma; nükleer enerji güvenliği konusunda işbirliği yapmak istediğini belirtti. Halen yurtdışında 10 binden fazla istihdamı bulunan ve demir çelik sektöründe faaliyet gösteren firma, demir çelik alanında yatırım planı içinde olduğunu açıkladı. Çin’in en büyük 105 firması olan ve ulaştırma alanında faaliyet gösteren firma, Edirne-Kars yüksek hızlı tren projesine ilgi duyduğunu ve demir ipek yolu projesinde yer almak istediğini belirtti. Mücevherat sektöründe faaliyet gösteren firma; değerli taşlar, mücevher ve mermerle ilgili alanlarda yatırım düşündüğünü, ayrıca deniz, tarih ve kültür turizmi alanında yatırım yapmayı planlandığını belirtti. Halen Türkiye’de önemli bir projeyi üstlenen başka firma ise açıklanan yeni teşvik sistemi kapsamında yatırım planladığını vurguladı.”
 
Yeni teşvik sistemi Çin’lilere tanıtıldı

 
CEO toplantısına yeni teşvik sisteminin damgasını vurduğunu söyleyen Çağlayan, “Çinli firmalar ülkemizin sahip olduğu lojistik avantajlardan, yeni teşvik sisteminden ve yatırım yapmanın kolaylıklarından yararlanma konusunda oldukça istekli. Çinli firmalar nükleer enerji, karayolu, yüksek hızlı tren projeleri, demiryolu ve limanlara talipler ve 3.köprüyü yapabileceklerini belirttiler. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen bu ziyaret Türkiye-Çin arasındaki ekonomik ilişkileri, karşılıklı yatırımları daha da artıracaktır” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim