• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Çipli pasaportlara gösterilen ilgi şaşırttı

Çipli pasaportlara gösterilen ilgi şaşırttı
Çipli pasaportlara gösterilen ilgi şaşırttı. Bu güne kadar 960 bin kişinin sahip olduğu bu pasaportlar, yeni sahibine ortalama 4 günde ulaştırıldı.

ÇİPLİ PASAPORTLARA İLGİ ŞAŞIRTTI

Çipli pasaportlara gösterilen ilgi şaşırttı. Bu güne kadar 960 bin kişinin sahip olduğu bu pasaportlar, yeni sahibine ortalama 4 günde ulaştırıldı.

Türkiye, böylece bu alanda sisteme yıllar önce geçen ABD ve Almanya'yı geride bıraktı. AB uyum yasaları çerçevesinde haziran ayında yürürlüğe giren çipli pasaport üretimi için yeni makineler alınacak. Gölbaşı'nda kurulan Pasaport Üssü'ne seri üretim yapan son teknoloji makinelerinin alınması planlanıyor. Pasaport Tanzim Merkezi'nde kurulacak entegre sistem sayesinde personel sayısı düşürülecek. Endüstriyel üretimle birlikte günlük pasaport tanzim sayısının iki katına çıkartılması öngörülüyor. Bu amaçla İçişleri Bakanlığı'ndan bir heyet geçtiğimiz günlerde Fransa'daki kart fuarına katıldı. Yunanistan, Polonya, İsviçre'ye de inceleme gezisi yapan heyetin son durağı Amerika oldu.

24 SAAT ÇALIŞIYOR

Pasaport Üssü'nde günde ortalama 5-6 bin pasaport tanzim ediliyor. Hac vb. yığılma dönemlerinde bu sayı günlük 13 bine kadar çıkıyor. 270 personelin görev yaptığı merkez 8 ay içinde 960 bin pasaport düzenleyerek adeta rekor kırdı. Dünyadaki pasaport uygulamalarını yerinde görmek için Pasaport Daire Başkanlığı'ndan bir heyet önümüzdeki günlerde İngiltere'ye gidecek. Pasaport Dairesi yetkilileri, ABD'den sonra İngiltere'de uygulanan tanzim sistemi ve cihazları yerinde görecek.

1 Haziran 2010'da uygulamaya konan çipli pasaportlardan 960 bin kişi aldı. Bir pasaport yeni sahibine ortalama 4 günde ulaştırıldı. Böylece bu alanda sisteme yılar önce geçen ABD ve Almanya'yı geride bıraktık.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim