• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Çipli pasaportların kapakları yenilenecek

Çipli pasaportların kapakları yenilenecek
Dört ay önce verilen pasaportlar, 2011'de bir kez daha yenilenecek. Çipli karton kapakları 'dayanıksız' bulan Emniyet, pasaportların kapaklarını yenilemek için çalışma başlattı.

ÇİPLİ PASAPORTLAR YENİLENECEK!

Dört ay önce verilen pasaportlar, 2011'de bir kez daha yenilenecek. Çipli karton kapakları 'dayanıksız' bulan Emniyet, pasaportların kapaklarını yenilemek için çalışma başlattı. Yeni kapakların, kartondan çok daha dayanıklı olan 'polikarbon'dan yapılması benimsendi.

Türkiye, AB standardında çipli pasaport için 2004’te düğmeye bastı. Yeni pasaportların basımını üstlenen Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 2005’te ‘çipli pasaport kapağı’ ihalesi açtı. İhaleyi, Malezyalı IRIS Technology Berhad Firması kazandı. Darphane, 5 milyon çipli kapak için IRIS’e 15 milyon 475 bin avro ödedi.

Uzun çalışmanın ardından dağıtım tarihi üç kez ertelenen yeni pasaportlar, nihayet 1 Haziran’da verilmeye başlandı. Ancak IRIS’ten alınan çipli kapakların istenilen nitelikleri tam taşımadığı ortaya çıktı. Çipli karton kapakları ‘dayanıksız’ bulan Emniyet, pasaportların kapaklarını yenilemek için çalışma başlattı. Yeni kapakların, kartondan çok daha dayanıklı olan ‘polikarbon’dan yapılması benimsendi.

Emniyet’in bu çalışması, biyometrik pasaportların koordinasyonunu üstlenen Dışişleri, İçişleri ve Ulaştırma bakanlıklarınca da uygun görülürse değişiklik yapılacak. Polikarbon kapaklı yeni pasaportlar, gelecek haziran ayından itibaren dağıtılılacak. Darphane’nin IRIS’ten aldığı çipli karton kapaklarla bastığı 5 milyon adet pasaport defterinin, gelecek haziran ayına kadar bitmesi planlanıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim