• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

ClassNK faaliyetlerini genişletiyor

ClassNK faaliyetlerini genişletiyor
Dünyanın lider klas kuruluşu ClassNK, Alman Hükümeti adına araştırma yapmak amacıyla Alman şirketi BG Verkehr’den yetki aldığını ve gemi sahibi lider ülkelerde faaliyetlerini daha fazla genişleteceğini bildirdi.

Avrupa Birliği’nin (AB) denizcilik ekipmanlarıyla ilgili MED 96/98/EC sayılı yönergesi çerçevesinde Alman bayraklı gemileri denetleyen onaylı kuruluş BG Verkehr, Alman bayrağını tüm yönüyle denetleyerek hangi klaslama kuruluşunun bu bayrak adına faaliyet gösterebileceğini belirleiyor.

11 Şubat 2013 tarihinde, prestij sahibi Hafen-Klub hotelde gerçekleşen devir teslim töreninde bu yeni gelişmenin duyurusu yapıldı.
 
Alman Denizcilik Komitesi’nin 60’dan fazla temsilcisinin katıldığı devir teslim töreninde yaşanan  en önemli olay ise BG Verkehr Gemi Güvenliğinden Sorumlu Grup Başkanı Ulrich Schmidt adına konuşma yapan Kai Krüger’in ClassNK Genel Başkanı Noboru Ueda’ya resmi yetki belgesini takdim etmesi oldu.
 
1.5 MİLYON TONLUK 50 GEMİ ALINDI"
 
Konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Ueda, BG Verkehr ve tüm Alman Denizcilik Komitesi’ne verdikleri destek için teşekkür ederek konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Almanya’da tanınır hale gelmemiz, burada süregelen büyümemiz için önemli bir adım teşkil etmektedir. Alman bayraklı gemilerin denetimini yapmak üzere hizmet vereceğimizden ötürü onur duyuyoruz. Önümüzdeki günlerde ve gelecek yıllarda ihtiyaçlar doğrultusunda Alman Denizcilik Komitesi’ne tüm kaynaklarımızı tahsis edeceğiz.” 
 
Kayıtlara göre; 2011 yılında faaliyetlerini tekrar düzenleyerek Hamburg’daki ofisine, en iyi sörveylerini yerleştirdiği zamandan beri ClassNK, Alman gemi sahiplerinden 1,5 milyon gros tonluk yaklaşık 50 gemi temin almıştır. Alman gemi sahiplerinin 2012 yılında ClassNK’ya gönderdiği gemiler, tüm gemilerin yaklaşık 1/5’ini oluşturmaktadır. Bu gelişme, bir yılda 25 milyon gros tondan daha fazla gemiyi kayda geçirmesiyle dünyanın en büyük klas kuruluşu ClassNK’nın yeni bir rekora imza attığını göstermektedir.
 
FAALİYETLERİ GENİŞLETİLECEK
 
Ueda ve Krüger’in konuşmalarının ardından, Almanya’daki Blue Star Holding ve E.R. Shiffahrt CEO’su Dr. Hermann J. Klein, ClassNK’nın yetkilendirilmesi ve gösterdiği inanılmaz gelişme üzerine ClassNK’yı tebrik ederek, konunun önemini belirten bir konuşma yaptı.
 
Yetki aldığını bildirmesinin yanı sıra ClassNK, Alman gemi sahiplerine daha iyi hizmette bulunabilmek için Hamburg’da insan kaynaklarını ve faaliyetlerini daha fazla genişleteceklerini belirtti. Dr. Sergej Dalberg, Hamburg Ofisi Genel Müdürlüğü’ne atanmış ve burada ClassNK’nın artan faaliyetlerine daha fazla destek olmak amacıyla şirketin araştırma departmanını oluşturan uzman kadro sayısı ikiye katlanmıştır.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim