• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

CLEPA’nın Türkiye’den ilk üyesi İnci Akü

CLEPA’nın Türkiye’den ilk üyesi İnci Akü
İnci Akü, 3 binden fazla üyesi ile otomotiv endüstrisinde önemli bir rol oynayan Avrupa Otomotiv Yan Sanayicileri Derneği’ne (CLEPA) üye olan ilk Türk şirketi oldu.

 

Avrupa pazarında otomotiv yan sanayisinin çıkarlarını temsil eden çatı kuruluş CLEPA’ya Türkiye’den üye olan ilk firma İnci Akü oldu. Otomotiv tedarik zincirindeki tüm ürünleri ve hizmetleri dünya çapındaki otomotiv üreticilerine tedarik edebilen firmaların ve bu firmaları temsil eden sivil toplum örgütlerinin üye olabildiği CLEPA, 1959’dan bugüne faaliyetlerini sürdürüyor. AB ülkelerindeki otomotiv yan sanayi derneklerini ve bu derneklere bağlı 3 binden fazla şirket ile 3 milyondan fazla çalışanı bünyesinde barındıran CLEPA üyeleri arasında yerini alan ilk Türk şirketi İnci Akü, Avrupa pazarındaki temsil gücünü artırdı.
 
İnci Akü’nün CLEPA üyeliği ile ilgili değerlendirmede bulunan İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker, ”Avrupa pazarında faaliyet gösteren kurumlar ve Birleşmiş Milletler tarafından da otomotiv yan sanayisi alanındaki konularda bilir kişi olarak kabul edilen CLEPA, ilgili tüm taraflarla yapıcı diyalog geliştirebilen sivil toplum örgütü olarak konumlanıyor. Sektörün ihracat lideri olarak bu üyeliğin Avrupa pazarında bizim için yeni fırsatlar yaratacağına ve deneyimlerimizi Avrupa pazarı ile paylaşarak markamızı daha da güçlendireceğimize inanıyoruz. 50 yılı aşkın faaliyet gösteren bu kurumda Türkiye’yi temsil etmek hem sektörümüz hem Türkiye adına gurur vericidir.” dedi.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim