• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

CMB Yatçılık 'Özel' üretim yapmak istiyor

CMB Yatçılık 'Özel' üretim yapmak istiyor
Başaran Grup, yaptığı deniz araçlarının tamamını ihraç ediyor. Başaran Grup Yönetim Kurulu başkanı Hüseyin Başaran megayat üretiminde kişiye özel tekne tasarımı esas aldıklarını belirtiyor.

Gıda, finans, turizm ve enerji sektöründe faaliyet gösterirken 2005 yılında yat ve tekne üretimine iddialı şekilde giren Başaran Grup, Antalya Serbest Bölgesi’nde ürettiği deniz araçlarının tamamını  ihraç ediyor. Çeşitli alanlarda yaptığı başarılı yatırımlarla adından söz ettiren grubun sahibi Hüseyin Başaran megayat üretiminde kişiye özel tekne tasarımı esas aldıklarını belirtti.

Başaran, en kaliteli malzemeleri kullanarak ürettikleri yatlarla kişiye özel tekne konusunda farklı bir anlayışı hakim kıldıklarını söyledi. Antalya Serbest Bölge’de kurduğu süperyat tersanesi ile sektörde kalıcı olduğunu kanıtlayan CMB Yacht, 2010’da denize indirdiği megayat Mystic ile dikkatleri topladı. 46 metrelik Mystic ile Avrupa’nın en büyük  kompozit yatını yapan tersane unvanı ele geçiren CMB Yacht, 2011’de 47 metrelik ‘’Mina’’ ile adından daha fazla söz ettirdi. ‘’International YachtAwards’ta ilk 8 arasına giren M/Y Mina, farklı ve modern dizaynı ile ilgi çekti. M/Y Mina daha denize indirilmeden en iyi dizayn ödülünü aldı.

CMB Yatçılık’ın sahibi Hüseyin Başaran, megayat sektöründe yabancı markalarla rekabet edebilecek ve mimarisiyle ortaya koyacaklarını söyledi. Başaran, ‘’45 metrenin altında megayat üretmiyoruz. Tersanelerimizde 2 tane 47, bir tane de 69 metrelik yat yapımı devam ediyor. Amacımız özel projelerle adımızdan bahsettirmek’’ dedi.

Türk yat imalatçısına finansal altyapı sağlanmalı

CMB Yatçılık sahibi Başaran, Türk yat sektörünün uluslararası megayatçılığında rekabet edebilmesi için güçlü sermaye altyapısının bulunması gerektiğini söyledi. Hüseyin Başaran ‘’CMB Yacht’da, kuruluşundan bu yana geçen süre içinde ortalama olarak 16-18 ayda teslim edebileceğimiz megayatlar yapıyoruz. Fiyat aralığımız 15 ile 35 milyon Euro arasında değişiyor’’ dedi.

Hüseyin Başaran, Türk megayat üreticileri için geleceğin umut verici olduğunu belirtirken, ‘’Türkiye’de üretilen yat ve tekneler, Hollanda, İtalya,Fransa ve İngiltere’den çok daha iyi ve kaliteli. Herhangi bir tekneyi bu ülkelerden birinden almak isterseniz bizim vereceğimiz fiyatın iki katını isteyeceklerdir" diye konuşuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim