• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

“CNG için Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz”

“CNG için Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz”
Batu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Sektör olarak çevreye verdiğimiz zararı en aza indirmek için Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor. Bunlardan en önemlisi ise yurtiçi taşımalarımızı gerçekleştiren araçlarımızın CNG donanımına sahip olması

Sürdürülebilir lojistik kavramının sektördeki önemli destekçilerinden biri olan Batu International Logistics, çevreci projelere omuz vermesiyle de biliniyor. Şirket son olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin güneş enerjisiyle çalışan ilk aile otomobili olma özelliği taşıyan “Aruna” adlı otomobil projesine sponsor oldu. Doğaya katkı sağlayabilecek bu tür projelere her zaman sonsuz bir destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Batu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, daha sürdürülebilir bir lojistik sektörü için çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

“KARBON EMİSYON ORANLARINI EN AZA İNDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Sıfır emisyonla çevreye zarar vermeden ulaşım sağlamayı amaçlayan Aruna, tam dolu batarya ile 700 km’lik yol gitmeyi hedefliyor. Çevreci teknolojilerin gelecek için önemine değinen Ankara,  güneş enerjisiyle çalışan otomobil fikrinin hem çevre, hem de gelecek açısından oldukça önemli olduğunu, projenin sonuna kadar destekçisi olacaklarını belirtti.  Ankara şöyle devam etti: “Yollarda en çok zaman geçiren sektörün bir üyesi olarak çevreye verdiğimiz zararı en aza indirmek için çalışmalar yapıyoruz. Batu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan tüm şirketlerimiz her zaman çevreci bir yaklaşım içinde hareket ediyor. Karbon emisyon oranlarını en aza indirmek adına da yurtiçi taşımalarımızı gerçekleştiren araçlarımızın CNG donanımına sahip olması için Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz.”

RO-RO SERVİSİ İLE DAHA EFEKTİF ÇÖZÜM

2015 yılı içerisinde ağırlıklı olarak Ro-Ro servisleri ile Trieste,  sonrasında ise demiryolu ve karayolu taşımacılığını kombine ederek müşterilerine butik bir hizmet sunmaya çalıştıklarını anlatan Ankara, 2016’da da aynı şekilde hizmetlerine devam edeceklerini açıkladı. Ankara, “Daha önceden Çerkezköy üzerinden sunduğumuz diğer servisimiz, Halkalı'nın açılması ile birlikte devam edecektir ancak transit süre odaklı yüklemeler için Ro-Ro servisi ile daha efektif çözüm sunuyoruz” diye konuştu. Taner Ankara, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Intermodal taşımacılık alanında Avrupa'da şu an 15 ülkeye hizmet vermekteyiz ve çalıştığımız ülkelerden bazıları, Almanya, İtalya, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Belçika, Slovakya, Fransa, İrlanda, Çek Cumhuriyeti , Danimarka, İsveç. Sunduğumuz ortalama transit süreler ise kapıdan kapıya 5-8 gün arasında değişmektedir ve karayolu taşımacılığına ciddi bir alternatif ve emisyon açısından ise çok daha çevreci olduğunu düşünüyoruz. Ülke bazında verdiğimiz hizmetlere ve alternatif rotalara şirketimizin web sitesi (www.batuintermodal.com) üzerinden erişilebilir.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim