• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

CNR Avrasya Boat Show denizseverler ile yatırımcıların ilgisini topladı

CNR Avrasya Boat Show denizseverler ile yatırımcıların ilgisini topladı
Deniz tutkunlarının ve sektörün heyecanla beklediği CNR Avrasya Boat Show denizseverler ile yatırımcıların ilgisini topladı. Fuara 52 milyon euroluk Sanlorenzo marka mega yat damga vurdu.

Karada gerçekleştirilen dünyanın ikinci en büyük fuarı olan Avrasya Boat Show, bu pahalı hobiye gönül verenleri İstanbul’da buluşturdu. Deniz tutkunlarının her yıl merakla beklediği, “9.CNR Avrasya Boat Show-Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı” İstanbul’da kapılarını açtı.

Göz kamaştıran yatların sergilendiği fuarda, denizcilik sektöründeki son ürünler alıcıların beğenisine sunuldu. Deniz tutkunları da birbirinden güzel yatları izleme fırsatı buldu. 21 Şubat’a kadar sürecek olan fuarda, denizcilik tutkunları, yatırımcılar, tasarımcılar ve deniz meraklıları bu alandaki son gelişmeleri bir arada görme şansını yakalayacak.

5 BİNDEN 85 BİN METREKAREYE

İlk kez  2007 yılında, 5 bin metrekare alanda tekne ve yatçıları buluşturan Avrasya Boat Show, 9 yılın ardından bu yıl 85 bin metrekare gibi rekor bir ortamda görücüye çıktı. Milyonlarca Euro değerinde, 5 ila 25 metre uzunluğunda 300’e yakın tekne, yelkenli, sürat teknesi, bot, jetski ve motorlu mega yatlar ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Yatçılık ve denizcilik sektörünün öncücüsü binin üzerindeki markanın katılımı ile düzenlenen fuarda, milyon dolarlık yatların dünya ve Türkiye lansmanları ilk kez Avrasya Boat Show’da gerçekleştiriliyor.

Fuarda, Absolute Navetta 52, Galeon 500 Fly ve Numarine 60 FLY’nin dünya lansmanları, yenilenen dış tasarımı ile Numarine 78 FLY ve Sealine C330’un da Türkiye lansmanı yapılıyor.

Fuarın en pahalı ürünü 52 milyon euro ile Sanlorenzo marka mega yat oldu.

Tekne fuar alanına sığmadığı için maketi sergilendi. Aynı firmanın 65 milyon euroluk yatının maketi de pazar günü gümrükten çekilip fuara getirilecek.

48 AY TAKSİTLE TEKNE 

Fuarda bir yandan da yüzde 25 peşin, 48 ay taksitle satışa sunulan ve fiyatı 50 ila 100 bin lira arasında değişen tekneler de beğeniye sunuldu. Yerli yapım Numarine'in 3 milyon euroluk teknesi, fuarın fiziki olarak en büyüğü olarak dikkatleri üzerine topladı. Geçen yılın en pahalısı Princess'ın bu yılki fiyatı 3.2 milyon pound (yaklaşık 20 milyon lira) oldu.

Orta gelirliler için de teknelerin yer aldığı fuarın en ucuzu ise iki kişilik filika olarak nitelendirilen 2 bin 200 lira değerindeki motor oldu.

AZUREE LÜKS YELKENLER

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı İpek Kıraç’ın yaptığı Kıraç Holding’e bağlı Sirena Marine Denizcilik AŞ tarafından üretilen yatlar da büyük ilgi gördü. Kıraç Holding’in 2006 yılında Azimut-Benetti Grubu ile kurduğu ‘Sirena Marine’nin Türkiye’nin ilk seri yat üreten firmalarının başında geldiği belirtildi. Sirena Marine’nin yelkenli markası Azuree ve lüks segment seyir tekne markası Euphoria Yachts ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

 FİYATLAR 695 BİN TL İLE 3 MİLYON EURO ARASINDA

Fuarda sergilenen çeşitli uzunluktaki yatlar göz kamaştırdı. Fuarda 695 bin liradan başlayıp 3 milyon Euro’ya kadar fiyatla alıcı bekleyen yatlar büyük beğeni topladı. En pahalı yatı alan Türk işadamının adını açıklamayan yetkililer, yerli amatör balıkçıların yaygın kullandığı ucuz teknelere olan ilginin çok olduğunu vurguladılar.

FUAR DENİZ ÜSTÜNE ÇIKACAK

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, 27 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında CNR olarak ilk kez Boat Show'u deniz üstünde yapacaklarını söyledi. Avrupa Yakası'nda Ataköy Mega Yacht Marina'da yapılacak fuarla ilgili Erem, "Bugüne kadar hep Anadolu Yakası'nda yapıldı. Biz Avrupa'da yapacağız. Katılımın yüksek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

fuar-003-001.jpgfuar1-003-001.jpgfuar2-005.jpgfuar3-005.jpgfuar4-002.jpgfuar5-003.jpgfuar6-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim