• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

CNR Avrasya Boat Show'u 83 bin kişi ziyaret etti

CNR Avrasya Boat Show'u 83 bin kişi ziyaret etti
CNR EXPO Yeşilköy'de bu yıl 8.si düzenlenen CNR Avrasya Boat Show'da 400'ün üzerinde yat, tekne ve yelkenli görücüye çıkarken, etkinliği toplam 82 bin 328 kişi ziyaret etti.

CNR EXPO açıklamasına göre, karada yapılan dünyanın ikinci en büyük fuarında milyonlarca sterlin değerindeki süper lüks yatların yanında sürat tekneleri, botlar, jet skiler, yelkenliler ve çeşitli deniz malzemeleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Pozitif Fuarcılık tarafından, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde gerçekleştirilen fuarda, yalnızca lüks tekne yat, yelkenler değil, amatör balıkçılığı özendirici malzemeler, deniz tekstil ürünleri, dalgıç malzemeleri, römorklar, tekne boya malzemeleri, motorlar gibi sektöre ilişkin tüm aksesuar ve ekipmanlar vitrine çıktı.

1915'te Çanakkale Savaşı'nda kullanılan İngiliz Piyade Kayığı CNR Avrasya Boat Show'da deniz severler tarafından yoğun ilgi gördü. İngiliz Piyade Kayığı'nın sahibi Hüseyin Ürkmez, kayığa özellikle orta yaş üstü ziyaretçilerin ilgisinin büyük olduğunu belirterek, "Çanakkale Savaşı sırasında İngiliz piyadelerini kıyıya taşıyan kayıkla sayısız sosyal sorumluluk projesine imza attık. Amacımız denizde kürekle de rahatlıkla yolculuk yapılabileceğini ispatlamak, uzun mesafelere deniz küreğiyle gidebileceğimizi göstermek" ifadelerini kullandı.

Ömrünü denizde kürek kullanmaya adadığını anlatan Ürkmez, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılının anısına İngiliz Piyade Kayığı ile 8 Mart'ta Ortaköy'den yola çıkacağını, 18 Mart'ta Gelibolu'ya varacağını söyledi.

Hüseyin Ürkmez, bu geziyi tüm Çanakkale şehitleri ve savaş sırasında şehit olan dedesi anısına gerçekleştireceğini ifade ederek, "Annemin dedeleri 2 kardeş olarak Çanakkale Savaşı'na katıldı. Dedelerimden biri bu savaş sırasında şehit oldu. Savaş sırasında dedemin kullandığı 100 yıllık dürbün bana emanet kaldı" dedi.

 

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim