• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

CNR ile TÜYAP arasında Boatshow kavgası

CNR ile TÜYAP arasında Boatshow kavgası
TÜYAP ile CNR Fuarcılık arasında İstanbul Autoshow'un ardından şimdi de Avrasya Boatshow kavgası çıktı

CNR ile TÜYAP arasında Boatshow kavgası

TÜYAP ile CNR Fuarcılık arasında İstanbul Autoshow'un ardından şimdi de Avrasya Boatshow kavgası çıktı.

Beş yıldır CNR Fuarcılık tarafından DENTUR işbirliği ile düzenlenen Avrasya Boatshow’un gelecek yıl nerede düzenleneceği konusunda, taraflardan birbirinden farklı açıklamalar geliyor.

CNR’da düzenlenen fuar alanın teknik yetersizliği, bakımsızlığı ve ilgisizlikten yakınan Avrasya Boatshow'un katılımcı firmaları, fuarın gelecek yıl TÜYAP’ta düzenlenmesi için 2-3 aydır sürdürdükleri görüşmeleri geçtiğimiz gün sonuçlandırdı.

TÜYAP yönetiminden bekledikleri ilgi ve desteği aldıklarını ifade eden sektör firmaları, yenilenen salonları ve teknik imkanları, yüzde 40 daha düşük kira bedeli ve ücretsiz taşıma hizmeti gibi cazip taahhütlerin ardından TÜYAP ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladıklarını açıklamışlardı.

Boatshow CNR'ı terk etti

CNR: 2014 YILINA KADAR SÖZLEŞMEMİZ VAR

Geçtiğimiz hafta İstanbul Autoshow’u da kaptıran CNR, yaşanan bu gelişmelerin ardından, katılımcı firmaların TÜYAP’ile yaptıkları sözleşmenin geçersiz olduğunu açıkladı.

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada Avrasya Boatshow’un sektörün tek temsilcisi olan DENTUR (Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği) desteğinde 5 yıldır CNR tarafından düzenlendiğini ve 2014 yılına kadar sözleşmeleri olduğu belirtti.

AVRASYA BOATSHOW’UN YÜZDE 70’LİK BÖLÜMÜNÜ SATTIK

CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut imzalı açıklamada şöyle denildi:

“Avrasya Boat Show'un bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da CNR tarafından düzenlenmesi konusunda hiçbir sorun yoktur. Başka fuarcılık kuruluşlarının rekabet etiğini hiçe sayan yöntemlerle başarılı fuarlarımızdan pay kapma çabalarının bir uzantısı olarak Avrasya Boat Show'a alternatif yaratma girişimlerinin olduğunun farkındayız.

Bu çabalar sektörün büyük bölümü ve onun temsilcisi olan Dentur tarafından dışlanmış ve cevapsız bırakılmıştır. Bunun sonucu olarak 2012 Avrasya Boat Show'un yüzde 70 lik bölümü satılmış olup, tüm dünyada tanıtım ve ziyaretçi çalışmaları tam hızla devam etmektedir.”

DENTUR: FUAR 10-19 ŞUBAT’TA CNR’DA DÜZENLENECEK

CNR ve TÜYAP arasındaki krizinde, fuarı destekleyen DENTUR ise üyelerine gönderdiği yazılı açıklamada var olan sözleşmelerinin devam ettiğini ve Avrasya Boatshow’un 10-19 Şubat 2012 tarihleri arasında CNR Expo Center’da düzenleneceğini duyurdu.

TÜYAP: FUAR 17-25 ŞUBAT’TA TÜYAP’TA DÜZENLENECEK

Sektörün değerli ve saygın firmalarının hemen hemen tamamının desteklerini aldıklarını belirten Tüyap Tüm Fuarcılık İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın ise, 250’nin üzerinde katılımcıya ulaşarak toplam 9 salonda 35 bin metrekarelik güçlü bir uluslararası fuar gerçekleştirmek için firmalar ile anlaştıklarını açıkladı.

Yalçın açıklamasına şöyle devam etti:

“Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, en büyük ve en önemli yelkenli, motor yat, motorlu-motorsuz deniz araçları firmalarının yanı sıra sektör tedarikçilerinin de katılımı ile gerçekleştirilecek Tüyap İstanbul Boat Show sektörün yeni, dinamik ve istikrarlı pazarlama platformunu oluşturacaktır. 17–25 Şubat 2012 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece’de düzenlenecek fuarın duyurusunu sizlerle paylaşmanın mutluluk ve coşkusunu yaşamaktayız.“

FİRMALAR İLE DENTUR ARASINDAKİ İLİŞKİ HAKKINDA BİR BİLGİMİZ YOK

TÜYAP İletişim ve Reklam Grup Müdürü Ahmet Çizer ise, Dentur ile CNR arasındaki anlaşmaya da değinerek, “Biz geçen sene 40 bin metrekarede yapılan Boatshow'un bu yıl 35 bin metrekaresinde yer alan firmalar ile sözleşme imzaladık. CNR ile Dentur arasındaki sözleşme ve firmaların Dentur ile olan ilişkileri hakkında bilgimiz yok.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim