• BIST 9566.18
  • Altın 2479.165
  • Dolar 32.4759
  • Euro 34.5634
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Coca Cola Ceo'sundan Türkiye öngörüsü

Coca Cola Ceo'sundan Türkiye öngörüsü
Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Muhtar Kent, Türkiye'nin gelecek 3-5 yıllık süreçte ulaşacağı noktayla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Coca Cola Ceo'sundan Türkiye öngörüsü

Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Muhtar Kent, Türkiye'nin gelecek 3-5 yıllık süreçte ulaşacağı noktayla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, Türkiye'nin gelecek 3-5 yıllık süreçte de hızlı büyümesini sürdüreceğini ancak bundan sonraki büyümenin farklı bir plan ve vizyon gerektireceğini belirterek, ''Onu da yapacağımıza yüzde 100 inanıyorum'' dedi.

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen 64. Ege Toplantılarına konuk olan Kent, 770 bin çalışanı ve 206 ülkede faaliyet gösteren bir şirketin başkanı olarak çok farklı ülkelere ziyaretlerde bulunduğunu, farklı insanlarla tanıştığını ancak kalbinin her zaman Ege'de olduğunu söyledi.

Dünya nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasının 27 yaşın altında olduğunu, bugüne kadar ilk kez böyle bir tablonun ortaya çıktığını belirten Kent, bundan böyle küresel karar alma ortamlarında gençlerin sesinin yükseleceğine inandığını belirtti.

Son 10 yılda en hızlı gelişen 10 ekonominin 7'sinin Afrika'da olduğunu, gelecek 10 yılda 1 milyar insanın orta sınıfa geçeceğini, 800 milyon insanın köylerden şehirlere göçeceğini ifade eden Kent, şirket olarak bu verileri dikkate alarak planlar yaptıklarını ifade etti.

Coca Cola'nın çevre ve topluma yaptığı yatırımlar hakkında bilgi veren Kent, yıllık 600 milyar litre ile dünyanın en fazla su kullanan şirketi olarak 2020 yılına kadar bu suyun tamamını doğaya iade etmeyi taahhüt ettiklerini ifade ederek ambalaj konusunda da şeker kamışı gibi bitkisel ürünlerden üretilen ve pet benzeri özellikleri olan şişe ürettiklerini ifade etti. Bu şişelerden geçen yıl 10 milyar adet ürettiklerini, gelecek dönemde tüm dünyadaki üretimi bu bitki kökenli şişelerle pazara sunacaklarını dile getiren Kent, günde 2 milyara yakın şişe satış yapan bir şirket için bu geçiş aşamasının 1-2 yıldan daha uzun süreler alabileceğini kaydetti.

Coca Cola'nın 100 milyar dolar olan cirosunun 10 yıl içinde 200 milyar dolara çıkmasını hedeflediğini belirten Kent, bundan sonraki büyüme hedeflerindeki ana unsurların, bugüne kadar olandan farklı olacağını ifade etti.

Kent, İzmir'in yaşam kalitesiyle farklılık yarattığını, bu farklılığa yönelik yeni fırsatların yaratılmasıyla tersine beyin göçünün de merkezi olabileceğini belirterek, EXPO gibi projelerin de gerçekleşmesi halinde kentin gelecek vizyonuna önemli katkılarda bulunacağını söyledi.

Dünyada Türk lobiciliğinin gelişimi için daha fazla sayıda üst düzey yöneticinin olması gerektiğini belirten Kent, şöyle konuştu:

''Bugün belki de ben bu yolu açtım. Benim için büyük mutluluk. Bir büyük global şirketin CEO'su oldum. 15 yıl sonra onlarca büyük şirketin en üst düzey yöneticisi Türk olacak. Çünkü Türklerde muazzam bir girişimcilik ruhu, kriz yönetimi, hızlı karar alma tecrübesi, risk alabilme geleneği ve inançlı yönetim geleneği var. İnanıyorum ki bu özellikler bizim yöneticilerimizi çok daha başarılı noktalara ulaştıracak. Lobiciliğin başında da bu geliyor. Güç büyük şirketlerde üst yönetimlerde rol alabilmek ama arkasından da örgütlenmek gerekiyor. Rona Yırcalı ve Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Dünya Türk İşadamları Kurultayını kurduk. Bu önemli bir başlangıçtır. Buradan önemli sonuçlar çıkacağına inanıyorum''

-Türkiye'nin büyüme hızı-

Kent, Türkiye'nin büyüme hızıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de büyüme hızından çok dünyanın neresinde yer alındığının önemli olduğunu söyledi.

Kent, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye büyüme hızında geçen yıl 7'inci sırada, büyük ülkeler içinde de 2'inci sırada yer alıyordu. Türkiye önümüzdeki üç beş yıl da muhakkak büyümede ilk 5-7 ülke arasında yer alacaktır. Ancak kişi başına milli geliri 5 bin dolardan 10 bin dolara getiren plan, proje vizyon bizi 10 bin dolardan 20 bin dolara götürmeyecek, çok daha farklı şeyler gerekiyor. Ama onu da yapacağız, buna yüzde 100 inanıyorum. Bizde o altyapı, inanç ve güç var. Bunları bizim sağlayacağımıza, 10 binden 20 bin dolara önümüzdeki 5-6 yıl içinde geçeceğimize inanıyorum.''

Toplantı sonrası İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ve İzmirli işadamı Kemal Çolakoğlu ile görüşen Muhtar Kent'e, İzmir'in EXPO 2020 adaylığıyla ilgili lobi desteği vermesi ve EXPO için seçimin yapılacağı Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu'nda İzmir'in sunumunu gerçekleştirilmesi teklif edildiği belirtildi.

Muhtar Kent'in İzmir'in adaylığına destek vereceğini, sunum konusunu değerlendireceğini ifade ettiği kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim