• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Çok amaçlı römork Türkiye'de üretiliyor

Çok amaçlı römork Türkiye'de üretiliyor
Alman Hans Schramm & Sohn Schleppschifffahrt, NavConsult AWSS GmbH & Co KG. tarafından tasarlanan ilk NavTug FlatTop römorkunu inşa etmek üzere anlaşma imzaladı.

Çok amaçlı römork Türkiye'de üretiliyor

NavTug FlatTop çok amaçlı römorkları bu yılın sonunda teslim edilecek. Römorkların yapım yeri ise Türkiye’de bulunan Sanmar denizcilik. 2010 yılının Aralık ayında üretimine başlanan römorkların tahmini teslim süresi ise 2012 yılı başları. Bitişinin ardından Navconsult gibi Schramm Grup Holding'in bir parçası olan Hans Schramm & Sohn Schleppschifffahrt filosunda Alman bayrağı ile görev alacak.

The NavTug FlatTop, BG-Verkehr (Alman Denizcilik Kazaları Önleme ve Sigortalama Kurumu) ve gemi klasman şirketi Germanischer Lloyd ile yapılan ortaklaşa çalışmalar sonucu tasarlandı. Sığ draftı sayesinde römork hem çapa kontrolü ve gemi yardımı gibi kıyı yakınında işler yapabilecekken hem de açık deniz rüzgar gülü tarlalarında gerekli yardımı sağlamak gibi açık deniz operasyonlarında da kullanılabilecek.

Tasarım 24 saat süreli çalışma için gerekli bütün uluslararası bayrak formalitelerini ve gereksinimlerini karşılıyor. Kabinleri yeterince geniş olan geminin kıyı şeridinde ise 60 desibele kadar inebilen bir sesi var. 31.5 metre boyunda ve 11.5 metre eninde olan geminin çekiş gücü ise 43 ton.

Römorkun tamamen tahta kaplı güvertesinde bir adet güçlü, çift tamburlu çapa bağlama vinci bulunmakta.

Tamamlanmasının ardından ilk gemi su altı kablo döşemesi yapan Nostag 10 isimli gemiye yardım için görevlendirilecek. Uzun dönem anlaşması ile daha şimdiden hazır durumda.

NavConsult, 2009 da üretilen iki römork ile NavTug 18TS itme tasarımı çoktan geliştirmiş durumda. Bu römorkların en büyük özellikleri ise 4.4 mt. yukarı kaldırılabilen özel bir kaptan köşklerinin olması, ve bu sistemin bir benzerinin yeni yapılacak olan römorklarda da kullanılacağı ifade edildi.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim