• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

"Çok Amaçlı Simülasyon Laboratuarı"

"Çok Amaçlı Simülasyon Laboratuarı"
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, (ECDIS), Radar ve elektronik seyir sistemleri eğitimlerinde kullanılmak üzere 20 istasyonlu 40 öğrenci kapasiteli “Çok Amaçlı Simülasyon Laboratuarı” tasarımı gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde “Çok Amaçlı Simülasyon Laboratuarı” Tasarımı ve ECDIS Eğitimi

21-25 Haziran 2010 tarihinde Filipinler’de gerçekleştirilen diplomatik konferansta, STCW Sözleşmesinde ve Kodunda yapılan değişiklikler ile Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi (ECDIS) eğitimi zorunlu hale getirildi.

Yeni düzenlemelere göre, güverte zabitleri ve gemi kaptanlarının ECDIS eğitimi alması gerekiyor. STCW Uluslararası Sözleşmesi’ndeki değişiklikler, yönetim düzeyinde Tablo A-II/2’de ve işletim düzeyinde ise Tablo A-II/1 ve Tablo A-II/3’de gösteriliyor. Bu tablolarda ECDIS eğitiminin simülatör destekli olarak verilmesi gerektiği belirtilmekte.

STCW Uluslararası Sözleşmesi’ndeki değişikliklerin eğitim kurumları üzerinde oluşturduğu değişimleri yakinen takip eden Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, (ECDIS), Radar ve elektronik seyir sistemleri eğitimlerinde kullanılmak üzere 20 istasyonlu 40 öğrenci kapasiteli “Çok Amaçlı Simülasyon Laboratuarı” tasarımı gerçekleştirdi. Doç. Dr. Selçuk NAS, Doç Dr. Ender ASYALI ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf ZORBA tarafından gerçekleştirilen proje, 2010/2011 öğretim yılı bahar döneminde ilk pilot uygulamaları yapılarak hizmete hazır hale getirildi. Transas NTPRO 5.01 Expert simulasyon sistemi kullanılan laboratuarda ilk aşamada ECDIS eğitimlerinde yoğun olarak kullanılması planlanıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim