• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

'Çok mağdur edildim ve çok kızıyorum'

'Çok mağdur edildim ve çok kızıyorum'
Yıldırım Group CEO’su Yüksel Yıldırım, “Çok mağdur edildim ve çok kızıyorum. Fakat projeyi hayata geçirmeye kararlıyım. Orada dört dörtlük bir liman kuracağız. Bunu da çok iddialı söylüyorum” dedi.

İzmit Körfezi’nde kurulu Yılport limanını rakiplerin çekememezliği ve şikayetlerden dolayı bir türlü tamamlayamadıklarını söyleyen Yıldırım Group CEO’su Yüksel Yıldırım, “Çok mağdur edildim ve çok kızıyorum. Fakat projeyi hayata geçirmeye kararlıyım. Orada dört dörtlük bir liman kuracağız. Bunu da çok iddialı söylüyorum” dedi.

2005 yılında Yılport’un projesine ilk başladıklarında, o kadar büyük bir liman olacağına kimsenin inanmadığını söyleyen Yüksel Yıldırım, “Uluslararası hatlar ile projemizi paylaştığımızda ‘Türkiye’de çok duyduk böyle projeleri ama kimse yapmıyor’ dediler ve inanmadılar. Şimdi Gemlik’teki liman projemize ortak olmak istiyorlar” dedi. Yılport ile ülkeye limancılıkta bir standart getirdiklerini ifade eden Yıldırım, bazı kesimlerin Türkiye’de iyi projelerin hayata geçirilmesini istemediğini dile getirdi. Yıldırım, bugüne kadar Yılport’a 200 milyon doların üstünde yatırım yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “2. ve 3.fazda da aynı miktarda yatırım yapacağız. Faz 2’nin 2010 yılında bitmesi gerekiyordu fakat 2012 oldu ben hala faz 2’ye başlayamadım. Çünkü faz ikiye geçince, belediyeye şikayet ettiler. Oysa biz Ankara’dan ilgili bakanlıklardan bütün onayları alarak inşaata başladık. Liman, organize sanayinin içi olarak kabul ediliyor fakat deniz dolgusunun organize sanayisinin dışı olduğu iddia edilerek şikâyet edildik. Kacaeli Büyükşehir Belediye’si, Bayındırlık yani şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı dava etti. Danıştay’dan yürütmeyi durdurma kararı aldırıldı. Mahkeme de Belediye’den onay alınmasına karar verdi. Aylardır belediye meclisinde bekledi. Şimdi onu aşmaya çalışıyoruz.”

“Birilerinin ayağına bastık”

“Biraz anlayış istiyoruz” diyor yüksel Yıldırım ve ekliyor “Yurtdışından her gün onlarca yatırım yapmamız için proje getiriyorlar ama biz Türkiye’de yatırım yapmak istiyoruz. Fakat engelleniyoruz, yapılmasını istemiyorlar çünkü birlerinin ayağına bastığımızı düşünüyorum. Bugün 600 kişi ile çalışıyorum. Bütün fazlar bittiğinde yaklaşık bin 500 kişinin çalışacağı bir liman olacak. Bu ülkeye yapılmış bir yatırım. Limanın altına teker koyup başka bir yere götürmeyeceğim sonuçta. Bu yatırımın önü açılmalı. Çünkü bölgedeki 35 tane liman ve iskelenin hepsi küçük ölçekli. Bölgenin büyük bir limana ihtiyacı var. Bunun gerekliliği geçen yılki gemi kazasında ortaya çıktı. Hiç ilgimiz olmamasına rağmen iki geminin çarpışmasından dolayı büyük geminin yüklerini boşaltabilecek tek uygun liman Yılport’tu. Operasyonu yaptık fakat parasını hala alamadık. Ülkeye hizmet ettik diye cezalandırıldık.”
Yurtdışından yatırım gelinmesi için Ekonomi Bakanlığı’nın çok uğraştığına dikkat çeken Yıldırım “Fakat biz kendi topraklarımızda yatırım yapınca adeta cezalandırıyoruz. Böyle bir sıkıntılı ekonomik dönemde benim yatırımlarım anlaşılmıyor ama her hafta yurtdışına seferberlik yapılıyor ki yabancı yatırımcı gelsin diye. Kaçak bir iş yapıyorsak cezalandırsınlar, yanlış yapıyorsak söylesinler düzeltelim. Ama gölge etmesinler, önümüzü kesmesinler. Çok üzgün, kızgın ve kırgınım” diye konuştu.

Limanın bütün fazlarını tamamlayarak yılda 2 milyon teu konteyner elleçleyebilecek, çevreye duyarlı bir limanı hayata geçirmeye niyetli olduklarını belirten Yıldırım “Bana bir eksikliğim varsa söylesinler ya da önümü kesmesinler. Çünkü bu projeyi hayata geçirmeye kararlıyım. Orada dört dörtlük bir liman kuracağız. Yarın Başbakan ve bakanlar limanı açmaya geldiğinde gurur duyacakları bir liman yapacağım. Bunu da çok iddialı söylüyorum. Çok mağdur edildim ve çok kızıyorum” açıklamasını yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim