• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Çöken yolcu körüğü uçağın kapısına çarptı

Çöken yolcu körüğü uçağın kapısına çarptı
Atatürk Havalimanı apron bölgesinde hidroliği boşalan körük, yolcuları indiren uçağın kapısına çarptı

 

Atatürk Havalimanı apron bölgesinde hidroliği boşalan körük, yolcuları indiren uçağın kapısına çarptı. Vinç yardımıyla uçağın kapısı sabitlenirken, uçağa daha fazla zarar vermemek için uzun süre çabalayan teknisyenler, körüğün perdeleri tek tek kesti. Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından kurtarılan uçağın gövdesinde hasar meydana geldi. Kaza sırasında körükte yolcunun bulunmaması olası yaralanmaların önüne geçti. 
 
Atatürk Havalimanı'na saat 11.10'da inen Boeing 777 tipi TK 763 sefer sayılı Dubai - İstanbul uçağı 219 numaralı körükte ilginç bir kaza meydana geldi. Yolcular uçaktan indikten sonra Hidroliği boşalan körük, THY uçağının orta kapısına çarptı. Uçağın gövdesinde hafif çizikler oluşurken, körüğü uçaktan ayırma operasyonu başladı. Olay yerine gelen THY teknisyenleri, yaklaşık 2 saat uçağı kurtarmak için çalıştı. Uçağın alt kısmına getirilen bir vinç yardımıyla uçağın kapısı halatlarla bağlandı. Körükle uçağın arasına yastıklar konuldu. Ardından körüğün perdeleri tek tek kesilerek kapıdan kurtarıldı. 
 
Havalimanı işletmecisi TAV Holding'ten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 11.10'da inen Dubai - İstanbul uçağı 219 numaralı köprüye yanaşıp yolcularını sorunsuz bir şekilde boşaltmıştır. Yolcuların uçaktan ayrılmasından sonra ön tahminlere göre köprü emniyet takozuna basılması veya hidrolik arızası sebebiyle meydana gelen bir arıza sonucu kot kaybederek bir metre aşağı inmiştir. Meydana gelen kaza sonucu uçak kapısı menteşeleri zarar görmüştür."
 
THY uçağı, hareket edebilir duruma getirildikten sonra onarıma alınmak üzere THY hangarına çekilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim