• BIST 9645.02
  • Altın 2405.746
  • Dolar 32.5921
  • Euro 34.7971
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Comodo, Ar-Ge için Türkiye’ye geldi

Comodo, Ar-Ge için Türkiye’ye geldi
Sanal güvenlik yazılımları arasında dünyada 1 numaraya yükselen Antakyalı Melih Abdulhayoğlu’nun kurduğu Comodo, Ar-Ge için Türkiye’ye geri geldi

İnternet güvenliğinde dünyanın en büyük firmaları listesinde ilk 10’a giren ABD merkezli Comodo’nun Antakyalı kurucusu ve CEO’su Melih Abdulhayoğlu, “Türkiye 75 milyonluk ülke ama dünya çapında bir teknoloji firması yok. Biz de bunu başarabilmek için geçen sene Türkiye’de ofis açtık. Şimdi de bu alanda ODTÜ ile işbirliği yapacağız” dedi.

Türkiye ofisini büyütmek için çalışmalar yaptıklarını ve Ar-Ge alanında bu ülkede önemli adımlar atmak için ODTÜ ile bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyleyen Melih Abdulhayoğlu, “Devlet, endüstri ve üniversite ekositemini kurmak istiyoruz. Türkiye’de Ar-Ge alanında 1.000-2.000 kişilik bir sistem kuracağız. Her yıl ODTÜ’den mezun olan en az 50 öğrenciyi alıp, ABD’deki merkezimize götüreceğiz. Diğer üniversitelerle de işbirliği yapmak istiyoruz. Bu gençleri, 1-2 yıllık bir eğitimin ardından da Türkiye’deki Ar-Ge sistemimize dahil edeceğiz” diye konuştu.

Her ülkede teknoloji şirketlerinin kendi Ar-Ge alanlarını koruyan eko sistemlere odaklandıklarına dikkat çeken Abdulhayoğlu, “Yabancı dev şirketler, Türkiye’yi hep bayilik ağı olarak değerlendiriyor. Gelen sömürüyor, giden sömürüyor… Ben bir Türk olarak Ar-Ge tohumunu Türkiye’de ekmek istiyorum” dedi.

‘NASDAQ ile görüşüyorum’

Abdulhayoğlu, Comodo’nun halka arz planlarıyla ilgili olarak ise “Şu anda sermayemizi büyütmek açısından borsaya açılmaya ihtiyacımız yok. Ancak marka değerimizi artırmak için 2-3 yıl içinde halka açılabiliriz. Bu konuda Nasdaq Borsası yönetimiyle görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Comodo olarak güvenliğe dokunan her alanda buluduklarını aktaran Abdulhayoğlu, şöyle konuştu: “Comodo’yu 1998′de kurdum. Küresel güvenlik yazılımı (SSL, güvenlik/gizlilik protokolü) pazarında marka olarak yüzde 39′luk pazar payıyla birinci sıradayız. 45 milyon kullanıcımız var ve gelecek 18 ay içinde bu sayıyı 100 milyonun üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Toplam çalışan sayımız 1200′ü aşıyor. 7/24 uzaktan erişimle teknik destek hizmeti veren bir çağrı merkezimiz var.”

İlk devresini 9 yaşında yaptı

İlk elektronik devresini 9 yaşında yaptığını söyleyen Abdulhayaloğlu’nun 1989 yılında geliştirdiği farklı dilleri destekleyen klavye buluşuna İngiltere Hükümeti, 5 bin pound vermiş. Teknooji dünyasında kazandığı bu ilk parayla ilk kişisel bilgisayarını alan Abdulhayaloğlu, yıllar sonra Comodo’yu kurduğunda bu ilk bilgisayarı aldığı mağazayı satınalarak, Comodo’nun İngiltere’deki ofisi yapmış.

ABD’de Antakya mutfağı açtı

Melih Abdulhayaloğlu, Antakya mutfağına olan hasretini ABD’de oturduğu evin yakınlarına açtığı Antakya mutfağı üzerine uzmanlaşmış bir restoran sayesinde gidermeye çalışmış. Futbol düşkünü olan Abdulhayaloğlu, “Üniversite yıllarımın geçtiği İngiltere’de Arsenal’i, Türkiye’de Beşiktaş’ı tutuyorum” diyor. Melih Abdulhayoğlu kimdir? Comodo’nun kurucusu ve CEO’su olan Melih Abdulhayoğlu, 1968’de Antakya’da doğdu. İlk, orta, lise eğitimini Antakya’da tamamlayan Abdulhayoğlu, lise eğitimini ardından İngiltere’de Bradford Üniversitesi Elektronik Mühendisliği’ni bitirdi. Abdulhayaloğlu’nun, 1998 yılında İngiltere’de kurduğu Comodo’nun adı, Güneydoğu Asya’da yaşayan ve avını stratejik olarak sadece ısırarak öldüren Komodo ejderhasından geliyor. Üç çocuk babası olan Abdulhayaloğlu, 2008’de Ernst & Young tarafından yılın girişimcisi seçilmesinin ardından en son Golden Turk Awards yarışmasında 2011’in En Başarılı Girişimci ödülünü kazandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim