• BIST 9563.79
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Continenta, fabrikasında lastik kaplayacak

Continenta, fabrikasında lastik kaplayacak
Continental, Almanya’nın Hannover kentinde inşa ettiği lastik kaplama tesisini faaliyete soktu.

 

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Continental, dünyada bir ilk olan otobüs ve kamyon lastiklerinin kaplanmasına yönelik son teknolojinin kullanıldığı ContiLifeCycle isimli fabrikasını Almanya’nın Hannover kentinde açtı.  Yapısında otobüs ve kamyon lastiklerinin kaplanmasına yönelik tesisin yanı sıra, kauçuk geri dönüşümüne odaklı bir birim de yer alan fabrika, bu alanda dünyada bir ilk olma niteliği taşıyor. Yıllık 180.000 adet lastik kaplama kapasitesine sahip fabrikada atık oluşumunun yüzde 80 oranından fazla azalmak hedefleniyor.
 
ContiLifeCycle ile lastik kaplama alanında yeni bir dönem başlattıklarını belirten Continental A.G. Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik Bölümü Başkanı Nikolai Setzer, “Continental olarak yıllardır LifeCycle uygulamamıza büyük önem veriyoruz. LifeCycle; büyük maliyetlerden tasarruf sağlanmasının yanı sıra, doğal kauçuğu bir hammadde ve değerli bir kaynak haline getirerek, taşıma şirketlerinin ekolojik etkilerini de önemli ölçüde iyileştiriyor. Bu uygulamamız paralelinde; 18 aydan kısa bir zamanda üretim ve geri dönüşümde yeni bir dönemi başlatacağımız bir fabrika kurduk. Bu fabrikanın gücü; Continental’in lastik kaplama teknolojisindeki bilgi birikimi ve uzmanlığına dayanıyor” dedi. 
 
ContiLifeCycle bünyesinde lastik kaplama sırasında ortaya çıkan tozların geri dönüştürülmesini sağlayan altyapı da yer alıyor. Konuya ilişkin Continental Ticari Araç Lastikleri Ürün Geliştirme ve Sanayileştirme Departmanı Başkan Yardımcısı Dr. Boris Mergel “Yeni fabrikamız ile lastik üretim ve kaplama sırasındaki parça ve atıkların tamamını kullanarak atık oluşumunu yüzde 80’in üzerinde bir seviyede azaltmayı hedefliyoruz. Çevre dostu üretim teknikleri, hammadde kullanımı ve lastiklerindeki düşük yuvarlanma direnci sayesinde Continental tüketicilerine ekonomik ve ekolojik sürdürülebilir bir ürün portföyü sunmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim