• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Continental’den yola çıkacaklara öneriler

Continental’den yola çıkacaklara öneriler
Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, tatili fırsat bilerek yola çıkacak sürücülere güvenli bir sürüş için önerilerde bulundu!

Bayram tatilinde araçla yola çıkacak sürücülerin öncelikle trafik ışıklarına, kavşaklara, yokuşlara ve su birikintilerine yaklaşırken her zaman çok dikkatli olmaları gerektiğini ve bu gibi durumlarda hızlarını düşürmeleri gerektiğini belirten Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, seyahat boyunca araçların yol ile temasını sağlayan lastikler için dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı.

Yola çıkmadan önce, mutlaka lastik basıncının kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizen Mehmet Akay, lastiklerin soğukken yani yola çıkmadan önce veya yola çıkılan ilk 15-20 km içerisinde kontrol edilmesi gerektiğini; güneşin altında kalmış bir aracın ise lastik basınçlarının kontrolü için aracın ve lastiğin soğuması gerektiğini belirtti. Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay; “Kalabalık ve çocuklar ile çıkılacak uzun yolda, araçlarda doğal olarak bavullar da olacak. Bu durumda yolcuların, araçlarının, yol boyunca taşıyacağı ağırlığı hesap ederek, lastiklerinin havasını normal standartlarına göre arttırmaları gerekiyor. İçerisindeki hava miktarı arttırılmış (ortalama olarak maksimum yüzde 10) bir lastik, hem daha geç ısınarak hem de daha düşük yuvarlanma direnci sağlayarak, tatil yerine varana kadar, yol boyunca yakıt verimliliğini artırmaya da yardımcı olacaktır” dedi.

Uygun hava basıncı kadar, lastiklerin de yola ve amaca uygun olması gerektiğini belirten Mehmet Akay; “Lastik hava kontrolü sırasında, lastik diş derinliklerinin de kontrol edilmesi gerekiyor. Lastik diş derinliğinin, minimum üç milimetre olmasını öneriyoruz. Böylece, ıslak veya kuru zemin fark etmeksizin daha güvenli bir sürüş sağlanacaktır” dedi. Akay, diş derinliğinin yanı sıra, stepnenin de mutlaka kontrol edilmesi gerekliliğine değinirken, genellikle bu ayrıntının atlanması nedeni ile küçük sıkıntılarla atlatılabilecek olayların, maalesef kimi zamanlar ciddi sorunlar haline dönüştüğünü ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim