• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Corendon Airlines 'güneyküre'ye açıldı

Corendon Airlines 'güneyküre'ye açıldı
Şili'den gelen 'Ocak-Şubat için 6 uçağınızı ekibinizle birlikte biz kiralamak istiyoruz' talebi Corendon Airlines'ı şaşırttı.

Corendon 'güneyküre'ye açıldı

Şili'den gelen 'Ocak-Şubat için 6 uçağınızı ekibinizle birlikte biz kiralamak istiyoruz' talebi Corendon Airlines'ı şaşırttı. Corendon Airlines Genel Müdürü Yıldıray Karaer, 'ilk kez güney yarıküreden böyle bir teklif aldık' dedi.

GÜNEY yarımküre yazı yaşamaya hazırlanırken, yüksek sezon için uçak desteğini Yıldıray Karaer ve Atilay Uslu'nun kurduğu Corendon Airlines'tan almaya karar verdi. Ekibiyle birlikte Corendon'un bir uçağını kış sezonu için kiralayan Şili Havayolları'ndan gelen talebin kendilerini şaşırttığını belirten Corendon Airlines Genel Müdürü Yıldıray Karaer, 'Daha önce Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerine ekibimimizle birlikte uçak kiralıyorduk. Ancak ilk kez güney yarımküreden böyle bir talep aldık.

Bizim en düşük sezonumuz olan Ocak-Şubat için 6 uçağımızı ekibiyle birlikte Şili'ye kiralayacağız' dedi.  Tur operatörlüğü ve havayolları alanlarında faaliyet gösteren Corendon'un bu yılı 500 milyon euro ciroyla kapatacağını belirten Karaer, 'Filodaki uçak sayısını gelecek yıl 9'dan 12'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Ciro hedefimiz ise 600 milyon euro olacak' diye konuştu.
 
Uçağın ismi Cornelius Haga

Bu yıl Hollanda'da Corendon Dutch Airlines isimli bir şirket kurduklarını belirten Karaer, 'Osmanlı, 1612'de kriz anında Hollanda'ya ilk para yardımını yapan ülke. Onlar da bu jest karşılığında Cornelius Haga'yı ilk büyükelçi olarak Osmanlı'ya atıyorlar. Biz de uçağımıza bu ismi verdik. Bu çok büyük sükse yaptı. Hollanda basını günlerce bizi yazdı, tepkiler çok mutluluk verici' dedi.
 
Uçakta yolcuya kiralık iPad verdi Apple'ı zor ikna etti

Corendon'un üç uçağında yolculara uçuş esnasında kullanmaları için 6 euroluk ücret karşılığında iPad dağıttıklarını belirten Karaer, '60 iPad birden aldık. Normalde en fazla 4 veriliyormuş. 'Siz bunun ticaretini mi yapacaksınız?' diye şüpheyle yaklaştıklar. Çok zor ikna ettik. Yolcular bu uygulamadan çok memnun' dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim