• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Corendon, Ercan seferlerini ikiye katlıyor

Corendon, Ercan seferlerini ikiye katlıyor
Hollanda’nın uçak şirketleri arasında geniş bir yolcu potansiyeline sahip Corendon, geçen yıl Ercan’a başlattığı seferleri haftada ikiden dörde çıkarıyor.

Corendon, Ercan seferlerini ikiye katlıyor

Hollanda’nın uçak şirketleri arasında geniş bir yolcu potansiyeline sahip Corendon, geçen yıl Ercan’a başlattığı seferleri haftada ikiden dörde çıkarıyor.

Amsterdam’dan Ercan Havaalanı’na uçan tek hava yolu şirketi konumunda olan Corendon, Mayıs 2010’dan itibaren bugüne kadar 7 bin yolcu taşırken, bu sayının Mayıs 2011’de 10 bine çıkması hedefleniyor. KKTC’de Akmina Travel Direktörü ve Cratos Hotel Yönetim Kurulu üyesi İsmail Abidin’in ısrarı sonucu adamıza charter sefer düzenleyen Corendon, 2011 yılında artıracağı seferlerle birlikte getireceği turist sayısını 20 bine çıkarmayı hedefliyor.

Verilen bilgiye göre, Corendon, geçen mayıs ayında KKTC uçuşlarını başlatmasıyla birlikte Rum kesiminden çok büyük politik reaksiyonlar geldi. Rum kesimi, Hollanda’da lobisini yaptıkları çalışmaları engellemek için bazı girişimlerde bulundu. Corendon, medyayı da kullanarak yoğun bir bilgilendirme ve tanıtım çalışması yaptı. Ülkemiz izolasyon altında bulunan bir bölge olduğu için Amsterdam’dan kalkan uçak önce İstanbul veya Antalya’ya, buradan kısa bir süre beklemenin ardından havalanıp Ercan’a iniyor. Corendon, tur operatörlüğü, havayolu, incoming ve otel işletmeciliği operasyonlarının hepsini birlikte yürütüyor.

Corendon, şu anda haftada bir kez Hollanda’dan, bir kez de Belçika’dan sefer yapıyor. 2011’de Hollanda’dan KKTC’ye yapılan sefer sayısı haftada dörde çıkartılacak. 2013’deki hedef ise 5 veya 6 uçakla KKTC’ye uçmak. Yolcu talebinin artması durumunda her gün KKTC’ye uçulması hedefleniyor.

"Zorla bizi Kıbrıs pazarına soktular"

Uluslararası turizm fuarlarından olan ve bu yıl 39’uncusu düzenlenen Hollanda Utrecht’teki “Dutch Tourism Expo Fuarı”nda Corendon büyük bir stant ile katıldı.

Corendon şirketi kurucu ortaklarından Atilay Uslu ile Yıldıray Karaer ve Corendon’u adamıza getirten Akmina Travel Direktörü, ayrıca Cratos Hotel Yönetim Kurulu üyesi İsmail Abidin de açıklamlarda bulundu.

1997 yılında Corendon’un acente olarak kurulduğunu, daha sonra tur operatörü olduklarını anlatan Atilay Uslu, Corendon uçak şirketinin 2005 yılında devreye sokulduğunu kaydetti.

“İsmail Abidin Bey bizi zorla Kıbrıs pazarına soktu” diyen Uslu, şu anda Hollanda’dan Türkiye ve KKTC’ye en fazla yolcu taşıyan uçak şirketleri arasında ilk sırda yer aldıklarını söyledi. Kıbrıs pazarını hiç düşünmedikleri halde İsmail Abidin’in sürekli ısrarı sonucu bu pazara girdiklerini ve bundan da çok memnun olduklarını söyledi. Uslu, “Hollandalılar Kıbrıs’ı çok sevdi. 2011 yılına ait koltuklar şimdiden dolmaya başladı” dedi.

Hollanda’dan Türkiye’ye yüzde 40, KKTC’ye ise yüze 99 yolcuyu kendilerinin taşıdığını anlatan Uslu, “İlk uçağımızı geçen yıl 16 Mayıs’ta gönderdik. 7 bin koltuğumuz vardı, 2011 Mayıs’a kadar bu sayı 10 bine çıkacak” diye konuştu.

"Çok politik baskı aldık"

KKTC’ye uçmaya başlamadan önce de, sonra da çok sayıda politik baskı aldıklarını ifade eden Uslu, “Hollanda’da bazı gazeteler bizim vereceğimiz ilanları kabul etmediler. Ancak, yılmadık. Biz insanlara yıllık 15 milyon Euro harcadığımız için bizi basın kıramadı” dedi.

Hollanda’da 15 milyon, Belçika’da ise üç milyon Euro’luk bir pastayı kimsenin kaçırmak istemeyeceğini hatırlatan Uslu, “Bütçemizin yüzde 8’ini reklama ayırıyoruz” dedi.

"Rumlar bize kızdı konuşmuyor"

Basınla ilişkilerinin iyi olduğu için KKTC reklamlarını kendilerine kabul ettiklerini belirten Uslu, “Burada bulunan Kıbrıs Rum Turizm Ofisi bize kızdı, konuşmuyorlar. Biz KKTC’ye uçtuğumuz zaman adamlar bizimle tüm ilişkiyi kesti. Selam bile vermiyorlar” dedi.

Fuarın KKTC standından başlayıp Corendon’un olduğu standa kadar “Kuzey Kıbrıs” reklamlarıyla dolu olduğunu anlatan Uslu, “Kuzey Kıbrıs burada bu reklamları yaptıramaz. Normalde para da versen yapmıyorlar. Biz özel olduğumuz için paramızı bastırdık ve yaptırdık” diye konuştu.

"Hollandalılar KKTC’ye gitmek istiyor"

Hollandalıların KKTC’ye gitmek istediklerini gördüklerini anlatan Uslu, kendilerinin de buna bir köprü kurarak bağlantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

KKTC bağlantısını açar açmaz satışların birden bire arttığını gördüklerini ifade eden Uslu, KKTC’ye yüzde 94 gibi çok yüksek bir doluluk oranı ile uçtuklarını kaydederek, şöyle devam etti:

“Umduğumuzun üstünde bir rakam oldu bizim için. 2011 yılın sonunda hedefimiz de 20 bin yolcudur. Bu yolcuları Türkiye’de sadece bir otele yolluyorum. Ama KKTC için bu büyük bir rakam. İsmail Bey olmasaydı ben KKTC’ye sefer düzenlemezdim. Adam bizi neredeyse silah zoruyla Kıbrıs’a götürdü. Fuardaki tüm ilanların verilmesi de İsmail Bey’in fikriydi. ‘Parasını ben vereceğim, yapacaksın’ dedi, biz de yaptık.

KKTC’nin en güzel tarafı, herkes onu Rum kesimi ile kıyaslıyor. Rum tarafı ile kıyaslandığında kuzeyde fiyatlar daha cazip. Ancak KKTC, Türkiye ile kıyaslandığı zaman ise fiyatları pahalı buluyorlar.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim