• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Corendon Havayolları rekora koşuyor

Corendon Havayolları rekora koşuyor
2000 yılından itibaren Türkiye'ye Hollanda ve Belçika üzerinden turist taşıyan Corendon Havayolları bu yıl hedef büyüterek bir milyon rakamını bulmayı amaçlıyor.

Corendon rekora koşuyor!

2000 yılından itibaren Türkiye'ye Hollanda ve Belçika üzerinden turist taşıyan Corendon Havayolları bu yıl hedef büyüterek bir milyon rakamını bulmayı amaçlıyor.

Cihangir Gözükızıl'ın organizasyonuyla Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da düzenlediği basın toplantısında özellikle Akdeniz ve Ege bölgesine taşıdığı turistlerin öneminden bahseden Corendon Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Atilay Uslu, bu yönde büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Hollanda merkezli Türk Firması olarak bir çok ilki gerçekleştirdiklerini belirten Uslu, çevreci kimliklerini yolculara da aktarak her biletten aldıkları cüzi miktardaki parayla Antalya'da 500 bin, 500 bin de Bodrum'a olmak üzere bir milyon ağaç dikmeyi hedeflediklerini ve bu hedeflerinin içinde bir milyon turist taşımanın da yer aldığını söyledi.

1997 yılında Yıldıram Karaer ve Atilay Uslu adlı iki gurbetçi arkadaş Hollanda'da turizm şirketi kurdu. Şirketlerine isim olarakta dünyada elmastan sonraki en değerli taş olan Corendon adını verdiler. 2000 yılında faaliyete geçen bu turizm firmasının amiral gemisini uluslararası hava yolu taşımacalığı aldı. Önce bir-iki-üç derken bugün 7 uçağa kavuşan uçak filasuyla her geçen binlerce Hollanda ve Belçikalı turisti Türkiye'ye taşıyan Corendon Havayolu bu yıl hedef büyüterek bir milyon yolcu uçurmayı gündeme taşıdı.

Uluslararası güvenilirliği ve uçuş kalitesiyle adından söz ettiren Corendon Havayolları bugün Hollanda'nın resmi hava yolu olarak ta algılanıyor. Bir çok zamanlarda vergi rekortmenliği dahil bir çok alanda ödüller alan Corendon Havayolları'na olan ilgi her geçen gün artıyor. Cihangir Gözükızıl'ın organize ettiği Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da düzenlenen basın toplantısında şirketlerinin kısa zamanda büyüyerek uluslararası alanda söz sahibi olmasından gurur duyduklarını belirten Corendon Havayoılları Yönetim Kurulu Başkanı Atilay Uslu, ''Çalışmamızda kaliteyi hep ön planda tuttuk. Personelimizde kaliteli, yöneticilerimiz de...Böylelikle başarı kendiliğinden geliyor'' dedi.

Yediye yükselttikleri uçak sayısı ve 1198 koltuk kapasitesiyle 2011 yılında bir milyon turisti Akdeniz ve Ege kıyılarına taşımayı hedeflediklerini belirten Uslu, rezervasyon iptali yapan İngiliz turistlerin yerine hemen alternatif oluşturarak Hollanda ve Belçikalı turistleri Türkiye'ye yönlendirerek turizm bölgelerinde boşluğun hissedilmediğini söyledi.

Uçuşlarının sadece Ege ve Akdeniz ile sınırlı olmadığını söyleyen Atilay Uslu, 26 uçak seferiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 5 bin turist taşıdıklarını, Elazığ, Sivas, Eskişehir, Kayseri gibi kentlere de uçarak gurbetçilere kolaylık sağladıklarını belirtti.

Bir milyon turist hedefinin yanısıra çevreci kimlik taşımaları yüzünden bunu yolcularına anlattıklarını ve isteyen yolcudan çok cüzi bir miktar alınarak ağaç dikme kampanyası oluşturduklarını belirten Uslu, bu amaçla Antalya'ya 500 bin, Bodrum'a da 500 bin olmak üzere bir milyon ağaç dikileceğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim