• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Corendon Havayolları'na kardeş geldi

Corendon Havayolları'na kardeş geldi
Corendon Grubu, Hollanda bayraklı (tescilli) yeni bir havayolu şirketi kurdu.

Corendon Havayolları’na kardeş geldi

Corendon Grubu, Hollanda bayraklı (tescilli) yeni bir havayolu şirketi kurdu.

Ülkemizin turizm alanında Hollanda ve Belçika’daki en önemli markası olan Corendon Grubu, Hollanda merkezli operasyonlarını güçlendirmek adına yaklaşık bir yıl süren planlama, organizasyon ve resmi prosedür sürecinin ardından Hollanda bayraklı (tescilli) yeni bir havayolu şirketinin kuruluşunu tamamladı. “Corendon Dutch Airlines” ismini taşıyan şirketin 2009 model PH-CDE tescilli yeni nesil Boeing 737-800 tipi, 189 koltuk kapasitesine sahip ilk uçağı bugün Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda düzenlenen törenle ticari operasyonlarına başladı.

Uçağın ismi Holanda ve Türk diplomasi tarihinde önemli bir yeri olan Hollanda’nın ilk Osmanlı büyükelçisi Cornelis Haga olarak belirlendi. Corendon Dutch Airlines’ın ilk uçuşu; Hollanda Kraliçesi Beatrix’in kraliyet tacını devraldığı tarih olan 30 Nisan’da ‘Kraliçe Günü’nde gerçekleştirilecek CND 603/604 uçuş nolu Amsterdam-Dalaman-Amsterdam seferi olacak.

Corendon Dutch’ın Kuruluşu Ne Anlam İfade Ediyor?

Corendon, Hollanda’da yaptığı paket tatili organizasyonlarında Corendon Dutch Airlines ile Türkiye’nin dışında; Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Mısır, Fas gibi ülkelere Hollanda çıkışlı uçuşlar yapabilecek. Bu yıl bir uçak, gelecek yıl iki uçak operasyonu olarak planlanan yapılanma ile Hollanda turizm dünyasında Corendon yeni bir boyut kazanmış olacak. Ülkemizin gururu olacak Corendon’a Avrupa pazarlarında güç katacak bu yeni açılım ile Türkiye’nin bir markası daha global arenada yerini almış olacak. Corendon Airlines ile 28 farklı ülkede, 91 şehre uçabilmek mümkün.

Cornelis Haga Kimdir?

Cornelis Haga, bu yıl 400. yılı kutlanacak olan Hollanda-Türkiye ilişkilerinin temellerinin atıldığı tarih olan 1612 yılına uzanan bir isim. 1578’de Schiedam’da doğan Cornelis Haga, Latin okuluna gider ve daha sonra da Leiden Üniversitesi’nde hukuk öğrenimini tamamlar. Haga, 1612 tarihinde Hollanda Krallığı’nın Osmanlı İmparatorluğu’na atadığı ilk büyükelçi olur.

Haga’nın İstanbul’a büyükelçi olarak atanmasıyla Hollanda, Türkiye için önemli bir ticari ortak haline gelir; günümüzde bu dönem Türkiye-Hollanda ilişkileri açısından bir milad olarak kabul edilmektedir. Bu yıl hem Türkiye’de hem de Hollanda’da kutlanacak olan 400. yıl yıldönümü için hazırlıklar şimdiden başlamış durumda.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim