• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Corendon yatırımlara bir yenisini ekledi

Corendon yatırımlara bir yenisini ekledi
Corendon Havayolları son dönemde müşteri memnuniyeti ve uçuş emniyetine yönelik yaptığı yatırımlara bir yenisini ekledi.

 

IOSA Sertifikasyon sürecini tamamlayan Corendon, dünyada faal durumdaki yaklaşık 5000 sivil havayolu işletmesi arasında bu sertifikayı almaya hak kazanan 389 şirket arasında yer aldı.
 
Corendon Havayolları bir yıl süren denetleme ve uyum süreçleri sonunda uluslararası sivil havacılık camiasındaki en yetkili kurumlardan biri olan IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) tarafından verilen IOSA Sertifikası’nı (Operasyonel Emniyet Denetimi) almaya hak kazandı. Ülkemizdeki sivil havacılık standartlarını daha yüksek noktalara ulaştırmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce de alınması yönünde tavsiye ve yönlendirmelerle desteklenen program, sivil havacılık şirketleri açısından büyük önem taşımakta. Öyle ki, IOSA sertifikasına sahip şirketler denetleme ve operasyonel standartlar konusunda sivil havacılığın en yetkili kuruluşlarından biri tarafından tescilleniyor, operasyonel emniyet standartları onaylanıyor. Sertifikaya sahip kuruluşların emniyet politikaları ve uygulamalarının altında IATA’nın (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) imzası bulunuyor. Sivil havacılık kuruluşlarının havacılık camiasındaki prestijleri açısından da büyük önem taşıyor.
 
Corendon Havayolları adına açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “2012 yıl sonu itibariyle yılda 2 milyon yolcuya hizmet veren bir havayolu şirketi olarak emniyet ve operasyonel kalite bizim için hayati önem taşıyor. IOSA sertifikası gönüllü katılıma dayanan ve organizasyon, kalite, uçuş operasyonu, operasyon kontrol, uçuş harekat yönetimi, bakım,  mühendislik, kabin, yer işletme, kargo ve güvenlik gibi denetlemeleri kapsayan bir program. Sertifikasyon sürecine dahil olan havayolu işletmeleri, zorunlu yasal sivil havacılık standartlarına ek olarak birtakım emniyet koşullarını yerine getirerek başvuru yapmakta ve IATA tarafından akredite edilen dünyadaki 8 bağımsız denetim kuruluşundan biri tarafından denetlenmekte. Bugüne değin tavizsiz sürdürdüğümüz %100 uçuş emniyeti politikamızın meyvelerini almak bizim için gurur vesilesi.”
 
Karaer, gelecek dönemdeki planlarına ilişkin olarak “Önümüzdeki dönemde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün destek ve yönlendirmeleriyle Yeşil Havalimanı Projesi’ni de hayata geçirmek arzusundayız” dedi.
 
1.20121005114209.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim