• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Cornelia 2014'de global turizmi hedefliyor

Cornelia 2014'de global turizmi hedefliyor
2014 yılı için Fransa, Brezilya, Norveç, Avusturya, Finlandiya, İsviçre, Hindistan gibi pazarlarda payını artırmayı hedefleyen Cornelia Otelleri, golf turizminde ise gözünü Çin ve Japonya'ya dikti.

Antalya Belek bölgesinin yatırımlarından biri olan Cornelia Otelleri, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında 2013 yılının değerlendirmesini yaptı, 2014 yılı için beklentileri ve hedefleri açıkladı.

Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin ve Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya’nın katıldığı toplantıda, 2013 yılının Antalya turizmi için zorlu geçtiği, 2014 yılı içinse risklerin de, umutların da yüksek olduğu vurgulandı.
 
Cornelia Diamond Golf Resort Spa ve Cornelia De Luxe Resort Otel’den oluşan Cornelia otellerinin 2013 yılını bölge ortalamasının %16 üzerinde kapatarak yıllık %80 doluluk oranına ulaştığının açıklandığı toplantıda, Cornelia Otellerinin başarısının turizmi 12 aya yayma gerekliliğini kanıtladığı belirtildi. Konuyla ilgili bilgi veren Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; “2013 Antalya ve Belek turizmi açısından oldukça zor bir yıldı. Bölgenin turizm açısından en önemli kaynağı olan Rusların, Yunanistan ve İspanya gibi rakip ülkelere kayması, Almanya, İngiltere gibi pazarlarda ekonomik daralmanın getirdiği riskler 2013 yılında fazlasıyla hissedildi. Cornelia otellerinin, turizmi tatil turizminin dışında, golf, kongre, Spor ve Spa turizmi ile 12 aya yayması, 2013 yılını bölge ortalamasının %16 üzerinde %80 dolulukla kapatması büyük bir başarıdır. Bu başarı, Antalya ve Belek bölgesinde turizmin 12 aya yayılmasının önemini bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi.
 
Rusların alım gücünün düşmesi turizmi olumsuz etkileyebilir

Rus pazarını dikkatle izlediklerini ifade eden Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Rublenin Dolar karşısında değer yitirmesi nedeniyle, Antalya’nın lokomotif pazarı Rusya’nın 2014’de alım gücünün düşeceği ve bizi olumsuz etkileyebileceği konuşuluyor. Rus basını bu yıl beklenen ekonomik durgunluğun etkisiyle  Rusya’da alım gücünde yaşanması öngörülen düşüş ile beraber yurt dışına tatile çıkan turist sayısının da düşüşe geçebileceğini öngörüyor. Görünen o ki, Rus turistler de tasarruf yapmaya başladı. 2013 yılında satın aldıkları tur paketlerinin fiyat kategorisi ciddi anlamda düştü. Haftalık 750 $’lık paketlerin oranının %30’a yükseldiği görülüyor. Bunda, Yunanistan ve İspanya’nın ucuz paketler sunmasının da etkisi var. 2013 yılında Rus pazarında bu ülkelerle çok ciddi, zor koşullarda rekabet ettik. 2014 yılında Rusya ekonomisindeki olumsuz faktörlerin bu yıl bize de olumsuz yansıyabileceğini öngörüyoruz. 2014 yılında Rusya’dan yurt dışına çıkan turist sayısındaki artışın sürüp sürmeyeceği belli değil. Soçi olimpiyatları’nın yanı sıra, ekonomideki gidişattan dolayı alım gücünün düşmesi de bu sezon turist sayısının azalmasına neden olabilir” şeklinde konuştu.
 
2014’de turistin kaynağı Rusya, Avrupa ve Çin olacak
 
2013 yılında en büyük artışın Avrupa’lı turistlerde olduğunu açıklayan Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Avrupa’da ekonomik krizin etkilerinin azalmasıyla birlikte Avrupa’lı turistler eski alışkanlıklarına dönmeye başladılar. 2013 yılında en büyük artış Avrupa’da. Özellikle Belçika, Hollanda, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerde artış gerçekleşmiştir. Türkiye genelinde Alman turist sayısında çok önemli bir artış yaşanmazken, Cornelia Otellerinde Alman turist sayısındaki artış dikkat çekmektedir. Cornelia Otellerinde Alman turist rezervasyon talebi 2013 yılında %100 artış göstermiştir. Alman turist Cornelia Otellerinin hizmet kalitesinden her yıl çok daha memnun olduğunu net olarak göstermektedir. Dünyadaki en önemli ilk on kaynak Pazar arasında ise Rusya ve Çin rekabeti sürüyor. Ne yazık ki, biz Antalya olarak Rusya’da var olan pazarımızı arttırmakta 2014 yılında zorlanacağız. Yıllık 102 milyar $ harcama ile en geniş kaynak Pazar olan Çin’li turistten de arzu edilen payı alamıyoruz. Çin’li turist kültür turlarını tercih ediyor. Antalya, Anadolu medeniyetinin, kültürünün geçiş noktası. Uzakdoğulu turistlere, en azından kültür turları kapsamında 2-3 gün Antalya’da konaklama cazibesi yaratmak gerekiyor” dedi.
 
Cornelia otelleri olarak rekabetteki bütün zorluklara rağmen kaliteli turist hedefleyen fiyat politikasından taviz vermediklerinin altını çizen Zafer Alkaya; “2014 yılı için uluslararası turist sayısındaki büyüme tahminlerini ise şöyle öngörmektedir: “Asya ve Pasifik için yüzde 5 ile 6 arası, Afrika için yüzde 4 ile 6 arası, Avrupa ve Amerika için yüzde 3 ile 4 arası, Orta Doğu için yüzde 0 ile 5 arası bir artış” şeklinde konuştu.
 
2014’de tatil turizmi için Avrupa'da pazar payını artıracak
 
Dünyanın dört bir yanından 45 ülkeden misafir ağırladıklarını açıklayan Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin, Cornelia Otelleri olarak “Global Turizmi” hedeflediklerini söyledi. 2013’te misafir ettikleri ülke sayısını 37’den 45’e çıkardıklarını vurgulayan Ali Şahin; “ Yeni pazarlar keşfetmeye çalışıyoruz. Yaptığımız ataklarla yeni pazarlarda çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle, Çin, Japonya, Kuzey Kore, Singapur gibi uzakdoğulu turistleri öncelikle Golf Turizmi kapsamında Belek’e çekmek için çalışmalar yapıyor, Bakanlığın bu konudaki çalışmalarına Cornelia olarak destek veriyoruz. Golf Pazarı tanıtım faaliyetleri kapsamında Singapur, Malezya Tur, Güney Afrika Operatörleri ve Turizm Bakanlığı yetkilileri 2104’de ağırlanacaktır. Çin, Kuzey Kore, Japonya ve Singapur ülkelerinde golf pazar payımızı arttırmak amacıyla acentelerimiz ile birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz" dedi.
 
Cornelia De Luxe Resort Otel’in, Avrupa pazarında payını arttırdığını anlatan Ali Şahin; “2013 yılında en büyük artışı Avrupa pazarında yaşadık. Özellikle, Almanya’dan Cornelia’ya gelen turist sayısı ekonomik krizin etkilerinin azalmasıyla artışa geçti. Bu yıl, İsrail pazarında güzel bir hareketlilik vardı. Hem Cornelia Otellerinde hem de Antalya’da İsrail’den gelen turist sayısı 2012’ye göre iki katına çıktı. Şu andaki hedefimizde özellikle Golf Turizminde Uzakdoğulu turistler, Tatil turizminde ise Irak, İran, Fransa, Brezilya, Avusturya, İsviçre, Norveç gibi ülkeler var” şeklinde konuştu.
 
Golf turizmi ile zengin turistin peşindeyiz
 
Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin, Golf Turizmi’nin 2013 yansımaları hakkında şu bilgileri verdi: “Türkiye, sahip olduğu golf sahalarıyla Avrupa’da 21’inci, Akdeniz çanağı içindeki ülkeler arasında ise 4’üncü sırada geliyor. Belek ilçesi Türkiye’nin en önemli Golf destinasyonu durumunda. 16 saha, yaklaşık 50 bin yatak kapasitesi ve 2 milyon ziyaretçisiyle öne çıkan Belek, ne yazık ki Golf Turizminde henüz istenilen rakamlara ulaşmış değil"
 
İspanya ve Portekiz’in ardından Tunus ve Fas’ın da Golf turizminin önemini anlayarak bu alana büyük yatırımlar yaptığını söyleyen Ali Şahin; “Golf Turizmini yeni keşfeden Tunus ve Fas gibi ülkelerin yatırımları şimdiden bizim sahalarımızın 6 katına ulaştı. Türkiye Golf Federasyonu verilerine göre 100 golf sahası ile golf turizminin sağlayacağı doğrudan gelir 1 milyar doları geçecek. Diğer sektörler üzerinde çarpan etkisiyle golfün Türkiye’ye vaadi ise yılda 2,5 milyar dolar gelir. 100 golf sahasının toplam yatırımı ise yalnızca 450 milyon dolar. Üstelik bunu sağlamaya hazır yerli ve yabancı turizmci mevcut. İspanya’ya giden 60 milyon turistin 2,9 milyonu golf turizmi için gidiyor. İspanya’nın 50 milyar dolarlık turizm gelirinin 4,5 milyar doları golften kazanılıyor. Tatil için gelen turist kişi başına 600 $ öderken, golfçü turistin İspanya’ya yalnızca golf için bıraktığı para 1607 $’a ulaşıyor.  Golf sahası başına ülkenin kazandığı turizm geliri ise 16,5 milyon dolara çıkıyor. Portekiz’e giden 14 milyon turistin bıraktığı 9 milyar doların da 1 milyarı golf turizminden kaynaklanıyor. Portekiz, bu dövizi 87 golf sahasıyla kazanıyor” şeklinde konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim