• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Çoruh Üniversitesi otomobil yaptı

Çoruh Üniversitesi otomobil yaptı
Artvin Çoruh Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı Öğretim Görevlisi Bilgehan Tozlu ve öğrencileri İnci Akü’nün desteğiyle ve otomotiv sanayi esnafıyla işbirliği içinde elektrikle çalışan otomobil yaptı.

İnci Akü destekledi; Çoruh Üniversitesi öğrencileri elektrikle çalışan otomobil yaptı!

Artvin Çoruh Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı Öğretim Görevlisi Bilgehan Tozlu ve öğrencileri İnci Akü’nün desteğiyle ve otomotiv sanayi esnafıyla işbirliği içinde elektrikle çalışan otomobil yaptı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı öğrencileri İnci Akü desteğiyle tasarladıkları elektrikli otomobili Artvin Konuk Evi’nde basına ve kamuoyuna tanıttı. Öğrenciler, Öğretim Görevlisi Bilgehan Tozlu’nun verdiği proje ödevinin ardından İnci Akü Ar-Ge Merkezi ile iletişime geçti. İnci Akü, Bilgehan Tozlu’nun koordinatörlüğünde yürütülen projeye destek olarak, öğrencilere İnci Battery markalı Gel serisi akü temin etti. Öğrenciler Artvin sanayisindeki ustaların da gerek malzeme gerek ustalık konusundaki katkılarıyla, elektrikle çalışan ve saatte 100 kilometre hıza ulaşabilen otomobil yapmayı başardı.15 beygir (10,5kW) gücündeki elektrikli otomobil, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman’ın yaptığı yaklaşık 1 kilometrelik test sürüşünü başarıyla tamamladı.

İnci Battery Gel serisiakülerle yaklaşık 30 dakika yol alabilen otomobil, şarjı bittiğinde 5 saatte hızlı şekilde, 10 saatte ise normal şekilde şarj edilebiliyor. Ayrıca otomobilin üzerindeki güneş panelleri de aküleri 2 günde şarj edebiliyor. Tanıtımda, geliştirilen elektrikli otomobil hakkında bilgi veren projenin koordinatörü Bilgehan Tozlu “Projenin genç üniversiteli arkadaşlarımıza tecrübe ve özgüven kazandırmasını amaçladık. Gençlerimiz inandıkları, çalıştıkları ve birlik oldukları takdirde her türlü başarıyı elde edebilirler” dedi.

İnci Akü Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Göksel Paker, geliştirilen elektrikli otomobille ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “İnci Akü olarak sektörün ilk ve tek Ar-Ge Merkezi’ ne sahibiz. Özellikle genç yeteneklerin ileride sektörü etkileyebilecek, geleceğin Ar-Ge projelerinin nüvelerini oluşturan bu tip projelere destek olmaya çalışıyoruz. Destek olurken de bölgesel bir ayırım gözetmiyoruz. Proje için Artvin Çoruh Üniversitesi’ne gönderdiğimiz İnci Battery markalı Gel serisi aküler, Ar-Ge Merkezimiz tarafından geliştirildi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu fabrikamızda üretildi. İnci Akü olarak, mütevazı gibi görünen ama hayata geçiş sürecinde yoğun bir zeka ve emek sürecini içinde barındıran bu tip projelere karşı büyük bir sorumluluk duyuyoruz. Projeyi hayata geçiren öğrencilerle projenin koordinatörü Bilgehan Tozlu’yu tebrik ediyorum.

1.20120723161742.jpg

2.20120723161749.jpg

3.20120723161816.jpg

4.20120723161824.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim