• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Cosco, gözünü Pire Limanı'na dikti

Cosco, gözünü Pire Limanı'na dikti
Çin merkezli dev Cosco'nun terminal işleten kolu olan Cosco Pacific, yatırım rotasını Yunanistan'a kilitledi.

Pire Konteyner Terminali'nin yönetici müdürü Fu Chengqiu, şirketin önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan birçok özelleştirme projesi ile ilgilendiğini ve fizibilite araştırmaları yaptığını söyledi. Tahmini olarak bu söylentilerin değerinin 300 milyon avroluk yatırım ve 200 milyon avroluk borç olması bekleniyor.

Fu Chengqui'ye göre, Yunan yetkilileri Cosco ve diğer Çin merkezli şirketler tarafından yapılacak olan yatırımlara yakın baktıklarını bildirdi, yetkililerin yaklaşık 22 devlet malı mevduatını özelleştirmeyi planladıklarını ifade etti, bütün bu özelleştirmelerin tahmini değeri ise 50 milyar avro. Cosco halihazırda 280 milyon avro değerinde ki bir lojistik merkezine ve Pire Liman yönetiminin özelleştirmesi ile ilgilendiğini açıkladı, Pire Limanının özelleştirmesi şirkete limanın kruvaziyer gemi operasyonlarında, gemi bakımında, sahil şeridi emlağında, liman yönetiminde ve Pire Limanı’nın 1 numaralı iskelesinde söz hakkı verecek.

Pire Limanının 3. numaralı iskelesini inşa ettiren Çinli firma 2010 yılından bu yana Pire Limanı’nın 2 numaralı iskelesinin operatörlüğünü yapmakta. Yunan hükümeti ile 35 yıllık bir kira sözleşmesi bulunan firma Yunan hükümeti limandaki varlığı için yılda 100 milyon avro ödüyor.

Fu, yatırımın dışında, şirketinin birçok finansal planda çalıştığını da açıkladı ve bu planların Yunanistan'ı euro bölgesinden çıkarma amaçlı yapıldığını da ileri sürdü. Fazla alrıntıya girmeyen Fu; "Birkaç adet çözüm paketi hazırladık, ve bu paketlerin hepsi en kötü durum için hazır" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim