• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Costa Concordia gemisi Titanic gibi batıyor

Costa Concordia gemisi Titanic gibi batıyor
Geminin bağlı olduğu Costa Crociere şirketinden kazayla ilgili açıklama geldi.

ŞİRKETTEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Geminin bağlı olduğu Costa Crociere şirketinden yapılan açıklamada, "Firmamızı altüst eden bir trajedi. İlk düşüncemiz kurbanların ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı dilemek. Şu anda tüm çabamız son acil operasyona ve gemideki konuklarımızla personelimize destek vermeye odaklanmış durumda" denildi.

Geminin yan yatmaya başlamasıyla birlikte tahliyenin zorlaştığı belirtilen açıklamada, Sahil Güvenlik ekipleri ile Giglio Adası yönetimi ve sakinlerine kurtarma operasyonunda gösterdikleri üstün çaba için teşekkür eden şirket yetkililerine teşekkür edildi.

Firma tarafından yolcu ve mürettebat yakınlarının iletişim kurulabilmesi kriz masası oluşturuldu ve bilgi almak isteyenlerin ücretsiz 848505050 numaralı telefonu aramaları istendi.

30 metrelik yarık açıldı

Liman yönetimi de cruise gemisiyle ilgili ilk tespitlerin yapıldığını açıkladı. İlk belirlemelere göre sol yanında 30 metrelik bir yarık açılan geminin kayalara çarptığı, kaptanın durumun ciddiyetinin bilinciyle yolcuların daha rahat tahliyesi için gemiyi olabildiğince kıyıya yanaştırmaya çalıştığının tahmin edildiği bildirildi.

"TİTANİK DEHŞETİNİ YAŞADIK"

İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından karaya oturan Costa Concordia isimli cruise gemisinden kurtulan yolcular gruplar halinde adadaki Santo Stefano Limanı'na taşınmaya başlandı. Bir yolcu kaza anını "Titanik dehşetini yaşadık" sözleriyle anlattı.

Santo Stefano Limanı'na feribotla nakledilen 600 kişi arasında yeralan İtalyan Pasquale Zumpo, "Tam bir kabustu. Titanik filminde gördüklerimiz yaşadıklarımızın yanında hafif kalır . Gemideki tahliye operasyonu tam anlamıyla felaketti. Kazadan bir saat sonra sandallara bindirmeye başladılar. Gemi yan yatıyordu. Ayakta duramıyorduk. Restorandaki masalar iki duvar arasında gidip geliyordu. Denize atlayanlar olduğunu gördük. Gemi yana yattıkça, bizim binmemiz gereken kurtarma botları da denize dökülüyordu. Bize Titanik dehşetini yaşattılar" dedi.

BALAYI İÇİN GEMİDEYDİLER

Gemi yolcuları arasında bulunan gazeteci Francesca Migliavacca ise, "Mürettebat dışarı çıkmamazı söylüyordu. İnsanlar kurtarma botlarının başına yığıldı. Bizim bulunduğumuz bot denize indiğinde defalarca geminin gövdesine çarptık. Boşlukta gibiydik. Dehşet vericiydi" ifadesini kullandı.

Hırvat bir yolcu ise, "Gemi yan yattığında, kurtarma botlarından biri denize indirilmek istenirken geminin gövdesine çarptı ve bazı kamaraların da hasar görmesine neden oldu. Botta bulunanlardan bazılarının kötü yaralandığını gördük. Ölenler de olabilir" dedi.

Balayı için gemide bulunan İtalyan Francesco ve Caterina çifti ise "Bu balayını ömrümüz boyunca unutmayacağız. Biz botlara koştuk ama personel bizi salona döndürmeye çalıştı. Neyse ki onları dinlemedik ve şu anda hayattayız" dedi.

1.20120114112950.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim