• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Costa Concordia karaya oturdu: 3 ölü

Costa Concordia karaya oturdu: 3 ölü
İtalya açıklarında 4200 yolcusu bulunan bir gemi karaya oturdu. Gemideki 9 Türk yolcu da kurtarıldı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İtalya açıklarında 4200 yolcusu bulunan bir gemi karaya oturdu. Gemideki 9 Türk yolcu da kurtarıldı. Kazada 3kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İtalya açıklarında 4200 yolcusu bulunan bir gemi karaya oturdu.

Costa Concordia adlı yolcu gemisinin, Akdeniz turunun ilk durağı Roma limanından saat 19.00 sularında hareket ettikten yaklaşık iki saat sonra karaya oturup yan yattığı bildirildi.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği yetkililerinden edinilen bilgilere göre, 4 bin 200 yolcusu bulunan gemide 9 da Türk vatandaşının olduğu açıklandı. Türk yolculardan 6'sının durumunun iyi olduğu belirtilirken, kayıp diğer üç yolcuya da ulaşıldı. Bu kişilerin Egemen Filiz ile annesi ve babası olduğu öğrenildi.

Kurtarılan diğer yolculardan dördünün isimleriyse Sırrı Tayfun Bora, Deniz Bora, Mustafa ve Yüksel Tunççevik.

Kazada 3 kişinin öldüğü, bazıları ağır 30 kadar kişinin yaralandığı ve bazı yolcuların da kayıp olduğu belirtiliyor.

TÜRK VATANDAŞLARI SAĞ SALİM KURTULDU

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, gemide bulunan dokuz Türk vatandaşına ulaşıldı.

Sırrı Tayfun Bora ve eşi, Mustafa Recep Tunççelik ve eşi, Egemen Filiz ile anne ve babasının yanı sıra Almanya'da yaşayan Ajlan Barut ve Reyhan Dinç sağ olarak Santo Stefano Limanı'na ulaştıkları ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Barut ve Dinç, öğle saatlerinde Almanya'ya geri dönecek, diğer yedi Türk yolcu ise öğleden sonra Roma'ya getirilecek.

"TİTANİK GİBİ"

Açıklama yapan Türk kazazedelerden Ajlan Barut, gemiden en son inen 100-150 kişinin arasında bulunduğunu söyleyerek, gemi yönetiminin durumu  idare edemediğini belirtti ve tepkisini dile getirdi.

"Gemi 60-70 derece yattı. Ben karımla helalleştim, aynı Titanik'teki gibi demirlere yaslandık" diyen Barut, kendisinin Marmara Adalı olduğunu, gemi vurduğu  zaman eşini gemi batacağı konusunda uyardığını söyledi.

DHA Milano muhabiri Eda Berkbayrak'ın aktardığına göre, İtalyan Pasquale Zumpo da yaşadıklarını benzer ifadelerle anlattı. Zumpo, "Tam bir kabustu. Titanik filminde gördüklerimiz yaşadıklarımızın yanında hafif kalır. Gemideki tahliye operasyonu tam anlamıyla felaketti. Kazadan bir saat sonra sandallara bindirmeye başladılar. Gemi yan yatıyordu. Ayakta duramıyorduk. Restorandaki masalar iki duvar arasında gidip geliyordu. Denize atlayanlar olduğunu gördük. Gemi yana yattıkça, bizim binmemiz gereken kurtarma botları da denize dökülüyordu. Bize Titanik dehşetini yaşattılar" diye konuştu.

Yolcular arasında bulunan gazeteci Francesca Migliavacca ise yaşadıklarını, "Mürettebat dışarı çıkmamızı söylüyordu. İnsanlar kurtarma botlarının başına yığıldı. Bizim bulunduğumuz bot denize indiğinde defalarca geminin gövdesine çarptık. Boşlukta gibiydik. Dehşet vericiydi" diye anlattı.

2.20120114102753.jpg

5.20120114102818.jpg

costa_concordia.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim