• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Costa Fascinosa, Kuşadası'na çekti!

Costa Fascinosa, Kuşadası'na çekti!
Yunanistan'ın Katakolon'ya Limanı'ndan hareket ederek İzmir Alsancak Limanı'na yanaşması planlanan 3 bin 500 yolcu kapasiteli Costa Fascinosa gemisi, İzmir ve İstanbul'u rotasından çıkardı.
Taksim'de başlayıp yurt genelinde devam eden ve İzmir'e de yansıyan protestolar üzerine Yunanistan'ın Katakolon'ya Limanı'ndan hareket ederek İzmir Alsancak Limanı'na yanaşması planlanan 3 bin 500 yolcu kapasiteli Costa Fascinosa gemisi, İzmir ve İstanbul'u rotasından çıkardı. Haftada bir gün İzmir Alsancak Limanı'na yanaşan geminin, Türkiye'de sadece Kuşadası'na yanaşmasına karar verildi. Costa Fascinosa, Kuşadası'ndan sonra İstanbul Limanı'na da uğramadan Yunanistan'a geçecek.
 
'Yara alırız'
 
Turizmciler, Costa Fascinosa'yı diğer kruvaziyer firmalarına ait gemilerin de izlemesinden endişe ediyor. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'de bir an önce güvenliğin sağlanması gerektiğini belirterek, "Eylemler sona ermeli. İzmir ve İstanbul limanları kırmızı listeden bir an önce çıkarılmalı. Aksi takdirde turizm sezonunda çok yara alırız" dedi.
Costa'nın aldığı kararın çok üzücü olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Umut ederiz ki bu eylemler biter. Turizm sezonunda daha çok yara almadan çıkarız. Costa bu konuda hassas. Güvenlik sorunları yaşandığı zaman hemen önlem alıyorlar. Eylemler bitip İzmir Limanı güvenli limanlar kategorisine alınmalı. Bu olmadığı takdirde diğerleri de birbirini izleyecek. O zaman İzmir'e gelecek gemi bulamayız" diye konuştu.
 
'Korkacak durum yok'
 
Costa'nın Acentesi Karavan Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Alex Baltazzi ise, her hafta çarşamba günleri İzmir'e yanaşan Costa Fascinosa'nın tedbir olarak İzmir ve İstanbul'u bu hafta rotasından çıkardığını belirterek, "Fazla endişelenecek bir şey yok. İzmir yerine Kuşadası'na gelecekler. Turlar yine devam edecek. Türkiye'deki gösteriler nedeniyle böyle bir karar aldılar. Ancak dünyanın her ülkesinde bu tür olaylar oluyor. Olgunlukla karşılamak lazım. Korkmamak lazım. Bunlar uzun sürmeyecek. Zaten gelecek haftalara yönelik bir iptal yok" dedi.
 
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve MSC Gemi Acenteliği Yetkilisi Savaş Ercan da MSC firmasının kendilerinden İzmir ile ilgili bilgi istediğini belirterek, "Biz gerekli bilgilendirmeyi yaptık. İzmir için risk olmadığını ilettik. Dün de MSC'nin bir gemisi geldi, gitti. Sonuç itibariyle kruvaziyer firmaları güvenliğe önem veriyor. Costa'nın da bu haftaya yönelik böyle bir karar aldığını biliyoruz. Sonra bakacaklar" dedi.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim