• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Costa Mediterranea Alanya'ya yanaştı

Costa Mediterranea Alanya'ya yanaştı
İtalyan bayraklı 'Costa Mediterranea' isimli 13 katlı 5 yıldızlı gemi, ilk kez geldiği Antalya'nın Alanya ilçesine bin 976 yolcu getirdi.

Costa Mediterranea Alanya'ya yanaştı

İtalyan bayraklı 'Costa Mediterranea' isimli 13 katlı 5 yıldızlı gemi, ilk kez geldiği Antalya'nın Alanya ilçesine bin 976 yolcu getirdi.

İtalyan kruvaziyeri 'Costa Mediterranea' adlı lüks gemi, ilk kez Alanya Limanı'na geldi. İtalyan bayraklı 85 bin 619 groston ağırlığında, 293 metre boyunda, 13 katlı 5 yıldızlı gemi, bin 976 yolcu ve 856 mürettebatı ile sabah saatlerinde Alanya Limanı'na demir attı.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol Limanı'ndan gelen İtalyan Costa Cruises gemi şirketine ait lüks geminin limana yanaştığı saatlerde polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Gemiden inen Fransız, İtalyan, Alman, İsviçreli ve Portekizli yolculardan bazıları tur otobüsleriyle tarihi ve doğal yerleri gezerken, bazıları da çarşıda alışveriş yaptı.

Costa Grubu CEO'su Pier Luigi Foschi ve Alanya Liman İşletmeleri A.Ş. (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret etti. Costa Mediterranea'nın Alanya Limanı'na bugüne kadar demir atan en büyük gemi olduğunu söyleyen Başkan Sipahioğlu, "Büyük yolcu gemilerinin gelmesi bizim hayalimizdi ancak önemli olan gelen turistlerin buradan memnun ayrılmasıdır. Alanya Kalesi'nde 'Denizcilik Müzesi' projemiz var. Bu tür gemilerin gelmesi bizi motive ediyor" diye konuştu.

Costa Grubu CEO'su Pier Luigi Foschi ise, "Costa Cruise çok büyük bir şirkettir. Gemilerimizi Alanya'ya getirebilirsek, burası daha çok tanınmış olur" dedi.

Sipahioğlu, Pier Luigi Foschi'ye tahtadan yapılmış 'Yalos Gemi' hediye etti.

Ziyaret sonrası Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ve ALİDAŞ Başkanı Kerim Taç, lüks gemiye geçti. Heyet, Costa Grubu CEO'su Pier Luigi Foschi eşliğinde gemiyi gezdi.

Gezintinin ardından Başkan Hasan Sipahioğlu, şehrin altın anahtarını Foschi'ye takdim etti. Foschi ise geminin maketini ve şirketle ilgili bilgilerin yer aldığı kitap hediye etti. Heyet daha sonra gemiden ayrıldı.

Eylül ayına kadar Alanya Limanı'na 6 sefer düzenleyecek olan Costa Mediterranea, akşam saatlerinde Yunanistan'ın Santorini Adası'na hareket edecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim